Adevărul nespus despre ultima perioadă din viața Cristinei Țopescu: ”Intrase într-o depresie. Nu avea serviciu, avea promisiuni. Începuse să aibă datorii”

Publicat: 14 Jan. 2020, 10:30 News

Vecina Cristinei Țopescu a făcut mărturisiri incredibile despre greutățile cu care se confrunta jurnalista de când nu mai era în lumina reflectoarelor. 

Cristina Țopescu a fost găsită fără suflare, în casa ei din Otopeni, în circumstanțe rămase momentan neclare. Apropiații ei susțin că ultima ei perioadă din viață a fost una extrem de grea din cauza problemelor financiare.

„Numele meu este Diana Maria. De formaţie sunt jurnalist. Am lucrat Evenimentul zilei, biroul de presă Iaşi, sub conducerea domnului Daniel Condurache, la Gazeta de Sud si din 2004 am trecut în online. Pe Cristina Ţopescu am cunoscut-o în 2015 la primul marş Colectiv care a fost organizat de una din prietenele şi vecinele mele, Oana Voicu. Ea se afla printre organizatori. Atunci ne-am cunoscut (…) şi a fost un fel de amor la prima vedere, pentru că în momentul în care Cristina a aflat că eu am o boxeriţă şi o maidaneză adoptată m-a văzut şi m-a privit altfel, pentru că aşa era Cris”, începe relatarea prietena Cristinei Ţopescu pe Facebook.

„Au fost vorbe în vânt. Îi văd pe mulţi dintre foştii noştri colegi de breaslă cum plâng la televizor şi cum vorbesc despre veleităţile de mare jurnalist ale Cristinei Ţopescu. Dacă aţi fi considerat-o un mare jurnalist şi dacă aţi fi iubit-o, aţi fi ajutat-o în aceşti ultimi ani în care i-a fost îngrozitor de greu. I-aţi promis lucruri, i-aţi promis colaborări şi când Cristina vă suna să vă întrebe dacă se concretizează acele planuri făcute împreună, voi nu mai răspundeaţi la telefoane şi la mesaje”, mai spune Diana Maria în fișierul audio.

Vecina jurnalistei a continuat să povestească prin ce a trecut Cristina Țopescu.

„Monica Pop a spus că draga noastră Cris era depresivă. Nu vi se pare normal? Cristina nu avea serviciu, îngrijea în 2015, 12 căţei plus hărnea maidanezi din 7 locuri, care s-au făcut 8. Cristina plătea tratament din buzunarul propriu. Singura ei grijă era să aibă bani pentru următoarele lucruri: chirie, utilităţi, benzină şi câte un pachet de ţigări. Ei nu îi trebuia nimic. Tţi banii mergeau pe castrări, mâncare pentru căţei, tratamente. Se vorbeşte despre o Cristina Ţopescu pătimaşă, a fost un conglomerat antagonic de stări, de trăiri, de inteligenţă scliptoare, dublată de o sensibilitate anume, dar şi de duritate si agresivitata. Da. Cris intrase într-o depresie. Nu avea serviciu, avea promisiuni. Începuse să aibă datorii, a reuşit să plătească o parte dintre ele. Dar Cristina a fost o luptătoare”, a zis ea.

„Cum să nu devină Cristina tristă când, după ce a murit tatăl ei toţi prietenii au sunat-o. Unul nu a intrebat-o, deşi ştiau că nu lucrează: Cristina, ai cu ce să îţi plăteşti chiria, ai unde să stai? Numele sonore care fac azi rating cu numele Cristinei şi-au prezentat condoleanţe. (…) Am hrănit-o pe Cristina, am dormit cu Cristina pentru că era dărâmată. (…) Nu spuneţi prostii despre Cristina, pentru că nu aţi cunoscut-o”, spune prietena jurnalistei.

De asemenea, a mai spus că jurnalista nu avea secrete față de cei mai buni prieteni ai săi.

Publicată de Cristina Ţopescu pe Luni, 13 ianuarie 2020

„Cristina îşi găsise serviciu, era fericită. (…) Era un fel de mini club între vecine. Mă intreba: ai văzut-o pe Cristina? <>. Telefoanele sunau în gol. Am conchis că e posibil să fie supărată pe noi pentru că nu îi făcusem o invitaţie expres de sărbători.

(…) Nu mi-am făcut griji pentru că o vedeam activă pe Whatsapp, pe Facebook. Am vorbit cu Ina (…) relaxat. Nu ne ţineam în chingi, erau lucruri relaxate. Am dat o raită, căţeii se vedeau, dar nu părea nimic suspect. Dumincă, însă, când am sunat iarăşi, i-am trimis mesaje, îi lăsasem şi un bilet în uşă. Nu am primit niciun răspuns. (…) Cristina nu avusese probleme de sănătate majore, analizele erau ok. Eu ţipam <>. Ina, prietena noastră comună, a spus că poate a plecat în străinătate”, a continuat aceasta.

„Cristina a murit cum a spus că îşi doreşte să moară – în somn, cu căţeii. În mod sigur, nu a suferit. Poziţia în care era – cum dormea ea, ca un bebeluş. (…) A fost un om cu totul deosebit. Avea un cuvânt preferat: iubire”, a mai spus prietena jurnalistei.

Publicat: 14 Jan. 2020, 10:30 News
Pe aceeași temă