Actrița premiată cu Tony și Globul de Aur Diahann Carroll a murit la 84 de ani

Publicat: 05 Oct. 2019, 12:33 News 3

Veste tragică pentru amatorii filmelor, fiindcă o altă stea a plecat dintre noi.

Actrița premiată cu Tony și Globul de Aur, Diahann Carroll, star al unui sitcom care a făcut istorie în televiziune,”Julia”, a murit la vârsta de 84 de ani, după o lungă luptă cu cancerul, vineri, în locuința sa din Los Angeles, potrivit tmz.com.

Diahann – care a fost diagnosticată cu cancer mamar în 1997 -, originară din Bronx, New York, a debutat pe Broadway. A câștigat un premiu Tony pentru cea mai bună actriță într-un musical în 1962, pentru rolul din spectacolul „No Strings”.

Actrița premiată cu Tony

Actrița premiată cu Tony

A debutat la Hollywood ca star al sitcom-ului NBC „Julia”, primul serial care a avut o actriță de culoare în rolul principal. Diahann juca rolul unei asistente medicale văduve care își creștea singură fiul. Show-ul a avut premiera în 1968 și a inclus 3 sezoane, iar Diahann a obținut pentru acest rol un premiu Globul de Aur și o nominalizare la Emmy.

A mai jucat în seriale celebre precum „Dynasty”, „The Colbys” şi „A Different World”, dar şi în mai recentul „Grey’s Anatomy”, în 2006. De asemenea, a jucat în filme, precum „Claudine”, din 1974, alături de James Earl Jones.

Publicat: 05 Oct. 2019, 12:33 News 3
Pe aceeași temă