Actrita Carol Channing a murit la 97 de ani. Legenda Broadway-ului a murit din cauze naturale

Publicat: 15 ian. 2019, 15:02 Autor: Simona News 3

Doliu mare la Hollywood dupa ce veterana Carol Channig s-a stins din viata la 97 de ani, in decursul zilei de azi.

Actrita a murit din cauze naturale chiar in casa sa din Rancho Mirage, California. Cel care a confirmat moartea ei a fost publicistul ei de-o viata, B. Harlan Boll.

„Cu durere în suflet anunț că o pioneră, o legendă și o emblemă a trecut în neființă. O admiram înainte de o cunoaște și o iubesc din ziua în care a intrat în viața mea. Este greu să vezi cum cade cortina pentru o femeie care a făcut parte zilnic din viața mea pentru o treime din ea”, a scris B. Harlan Boll.

Indiferenti daca o stiati ca Dolly, Muzzy sau doar Carol, actrita si cantareata Channing a fost un talent unic, care captiva orice audienta.

Vocea ei grava si zambetul cald si luminos au devenit marca unei interprete care a creat unele dintre cele mai iconice roluri de pe Broadway in anii ’40, ’50 si ’60. Channing a continuat sa-si impartaseasca darurile pe scena si in anii ’90.

Actrita Carol Channing a murit la 97 de ani

Actrita Carol Channing a murit la 97 de ani

Marele debut l-a avut in 1941 in „Never Take No for an Answer”, insa marle succes l-a cunoscut in 1949 in musicalul „Gentleman Prefer Blondes”, unde a interpretat-o pe Lorelei Lee, fata obsedata de diamante.

Rolul acesta i-a catapultat cariera si a devenit extrem de faimoasa, reusind sa-si asigure locul langa „regalitatile” de pe Broadway pentru performanta sa de pe clasicul „Diamonds Are a Girl’s Best Friend”.

Chiar daca Marilyn Monroe i-a luat locul in acest musical, readaptat in 1953, Channing a reusit sa aiba succes in continuare cu interpretarile din „Wonderful Town” (1953) si „The Vamp” (1955).

A primit premiul Tony pentru cea mai buna actrita intr-un musical, depasind-o pe Barbra Streisand, pentru rolul din „Funny Girl”, potrivit huffingtonpost.com.

Publicat: 15 ian. 2019, 15:02 Autor: Simona News 3
Pe aceeași temă