A murit miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul Pro TV. Bărbatul se afla într-un elicopter

Publicat: 29 Mar. 2021, 10:28 Arhiva

Este doliu uriaș pentru Pro TV astăzi. Miliardarul ceh Petr Kellner s-a stins din viață în urma unui accident aviatic. Acesta se afla într-un elicopter, în Alaska.

Proprietarul trustului de televiziune Pro TV, miliardarul ceh Petr Kellner, a murit în cursul zilei de sâmbătă în urma unui incident aviatic produs în Alaska. El se află printre cele cinci persoane care au murit în urma prăbușirii elicopterului. Petr Kellner se afla la bordul unui elicopter închiriat – Airbus AS350 B3. Aeronava s-a prăbușit aproape de ghețarul Knik. Dintre toate persoanele aflate la bord, una singură a supraviețuit impactului și se află internată în stare gravă, arată g4media.ro.

Petr Kellner era un adept al schiatului pe ghețar. Trebuia să se lanseze pe ghețar dintr-un elicopter special adaptat pentru a coborî pe zăpadă. În principiu, costă în jur de 15.000 de dolari pe persoană o astfel de aventură. Bărbatul era cel mai bogat om din Cehia.

Omul de afaceri a cumpărat postul de televiziune PRO TV, cu 2.1 miliarde de dolari, acord aprobat în unanimitate de Consiliul de Administrație al CME (Central Media Enterprises).

Petr Kellner devenise proprietarul PRO TV

Miliardarul ceh în vârstă de 55 de ani devenise proprietarul trustului de televiziune PRO TV în urma unei tranzacții aprobată în toamna anului trecut de Comisia Europeană. Bărbatul deține un imperiu economic cu legături extrem de strânse cu piața rusă, dar și cu China. Petr Kellner este pe locul 73 în top Forbes al miliardarilor mondiali. Are o avere de 15.5 miliarde de dolari.

Sursă foto: arhivă CIAO

Publicat: 29 Mar. 2021, 10:28 Arhiva
Pe aceeași temă