A murit dupa ce a fost atacat de un urs. Artistul a fost surprins de animal in timp ce dormea

Publicat: 21 Aug. 2019, 09:02 Life
A murit dupa ce a fost atacat de un urs. Artistul a fost surprins de animal in timp ce dormea

Clipe de cosmar pentru un muzician franco-canadian, a carui viata s-a sfarsit dramatic saptamana trecuta.

A murit dupa ce a fost atacat de un urs. Julien Gauthier, un muzician franco-canadian care a murit in urma cu cateva zile dupa ce a fost atacat d eun urs grizzly intr-o regiune izolata din Canada.

Barbatul in varsta de 44 de ani a fost surprins de urs in timp ce dormea, in Teritoriile de Nord-vest, fiind o zona izolata accesibila doar pe calea aerului sau a apei. Artistul calatorea de-a lungul raului Mackenzie pentru a putea inregistra sunete ca parte a proiectului la care lucra de ceva timp.

A murit dupa ce a fost atacat de un urs

A murit dupa ce a fost atacat de un urs

In data de 15 august, biologul Camille Toscani, cel care il insotea, a alertat politia cu ajutorul unui semnal luminos, povestind cum barbatul a fost luat de urs in mijlocul noptii.

Politia din Canada a trimis rapid un elicopter in zona din cauza conditiilor enfavorabile care faceau dificila cautarea pe cale terestra din cauza vremii rele. Insa corpul sau a fost gasit abia in urmatoarele zile.

Julien Gauthier, compozitor si sunetist, isi facuse planuri ca sa calatoreasca in canoe de la Front Providence la Inuvik, pe o distanta de aproximativ 1.500 de kilometri.

Colabora cu Orchestra Bretaniei, colegii spunand ca era un om curios, cu simtul aventurii, de o „inteligenta rara”.

„M-a rugat să iau parte la aventura sa, ne-am gândit trei ani la asta. Am fost fericiţi că în sfârşit porneam la drum. A fost un artist unic, care-şi găsea inspiraţie în spaţii deschise şi natură”, a spus Toscani, cercetatoarea care se afla cu el, potrivit Adevarul.

Publicat: 21 Aug. 2019, 09:02 Life
Pe aceeași temă