Nemaivazut! A fost “revolutie” cand s-a deschis primul Mc Donald’s in Moscova in 1990! Mii de oameni au stat la coada pentru un burger. Era cel mai mare din lume!

Publicat: 17 Sep. 2018, 15:48 Life

Stim ca in ziua de astazi ar parea ceva absolut incredibil ca mii de oameni sa astepte deschiderea unui restaurant, dar in 1990 erau altfel vremurile.

A fost “revolutie” cand s-a deschis primul Mc Donald’s in Moscova in 1990! Imaginile astea de arhiva arta cum oamenii dintr-o tara profund comunista descopereau si se bucurau din plin de una dintre micile placeri capitaliste si anume un restaurant amercan Mc Donald’s.

In 31 Ianuarie 1990 la Moscova se deschidea primul restaurant de acest fel din toata Rusia si cel care avea sa devina la momentul respectiv cel mai mare Mc Donald’s din toata lumea. Negocierile care s-au purtat pentru ca acest lucru sa fie posibil au inceput inca din anul 1976, atunci cand la Jocurile Olimpice de la Montreal CEO-ul Mc Donland’s Canda s-a intalnit cu autoritatile ruse si le-a propus acest business.

Aproape un sfert de secol mai tarziu restaurantul a putut fi deschis intr-un soi de parteneriat public privat. Investitia a fost una imensa iar intregul restaurant avea 900 de locuri pentru clienti si angajase peste 600 de oameni care sa lucreze doar in aceasta locatie.

In timpul procesului de recrutare McDonlad’s a primit peste 35.000 de CV-uri, iar doar in prima zi peste 30.000 de oameni au trecut prin restaurant ca sa incerce mancarea celebra. Pentru o tara obisnuita cu cozile si cu asteptatul nu mai era de mirare ca inca dinainte ca restaurantul sa se deschida 5.000 de oameni deja asteptau la usa formand cozi uriase.

Continuarea articolului »

Publicat: 17 Sep. 2018, 15:48 Life
Pe aceeași temă