Un tânăr s-a dus să-și cumpere mâncare de la fast-food, dar a primit amendă 5000 de lei! Ce i-a spus polițistul

Publicat: 13 Apr. 2020, 16:24 News

Un tânăr a ieșit din tura 3 și a mers la un celebru fast-food pentru a-și cumpăra mâncare. Însă, la întoarcere, în drum spre casă, a fost oprit de poliție. În contextul pandemiei de coronavirus, tânărul avea o declarație pe propria răspundere completată.

După ce a achitat cu cardul comanda și a așteptat în mașină pentru a o primi, tânărul a plecat spre casă, dar spre surprinderea sa, a fost oprit de omul legii. Bărbatul i-a aplicat o amendă de 5000 de lei (2500 de lei, dacă este plătită în primele 15 zile), chiar dacă avea o declarație pe propria răspundere. Potrivit Mediafax, tânărul a primit un răspuns surprinzător de la polițist, și anume că să mergi să își cumperi mâncare de la fast-food nu e o necesitate.

”Sâmbătă seara am fost la lucru schimbul 3. Duminică dimineața ioc mâncare acasă. Am zis să îmi completez declarația, să iau mașina și să merg 2 km până la fast-food. Safe and quick. Nu contact cu lumea, plata cu cardul. Dezinfectant în mașină. Am crezut că fac un lucru ok. Mă protejez și pe mine. Protejez și pe restul. Eh, la întoarcere m-a oprit poliția. Mi-au zis că fast-food-ul respectiv sigur nu reprezintă o necesitate. Le-am explicat că pentru mine a reprezentat o necesitate (plus că mâncarea gătită de mine e mai periculoasă decât Covid-19) și că mi-am luat toate măsurile înainte să plec. Nu am reușit să mă fac înțeles, așa că m-am ales cu 5000 lei amendă (2500 în 15 zile). În retrospectivă, nu îmi dau seama cât de mult am greșit sau dacă am greșit. Nu știu dacă a fost abuz sau nu, dar asta e situația. Sunt doar supărat că știu că sunt deplasări mai grave care se întâmplă (pietoni par example) care nu sunt sancționate deloc. O să-mi treacă…”, a notat el.

”Edit: Mulțumesc de comentarii. Majoritatea spun că a fost vorba de un abuz -> plata 50% amendă + contestație. Pe moment nu mi-am dat seama că e un abuz și din comentarii îmi dau seama că legea lasă mult loc de interpretări și probabil nu toți polițiștii știu cum să o aplice corect. De ce 5000 lei amenda? Nu știu, poate pentru că gluma cu mâncarea vs covid19 nu a fost gustată + nu am putut să fiu de acord cu afirmațiile lui și i-am spus că nu îi dau dreptate + a crezut că îmi permit? (am mare grijă de mașina mea și am mai tot lucrat una alta la ea) + pentru că a putut. Cred că dacă îi dădeam dreptate mai repede (dar eu tot îi explicam de ce fast-food-ul respectiv ți de ce cred că e ok), scăpam de amendă”, a conchis tânărul.

Publicat: 13 Apr. 2020, 16:24 News
Pe aceeași temă