A fost observata o gaura imensa in cel mai periculos ghetar din lume! De ce s-ar putea produce oricand un dezastru

Publicat: 01 Feb. 2019, 10:34 Life

Gaura observata de NASA a ajuns la dimensiuni deranjante. A starnit un val de panica printre oameni caci efectele incalzirii globale sunt similare unui dezastru.

„Aveam deja de o perioada banuieli ca ghetarul Thwaites nu era strans legat de roca de baza, situata dedesubt. Multumita unei noi generatii de sateliti, putem vedea in sfarsit acest detaliu”, a fost de parere Eric Rignot, co-autor al studiului desfasurat recent de NASA.

Cercetatorii au descoperit gaura imensa folosindu-se de un aparat radar performant, capabil sa treaca prin straturile imense de gheata. Au fost folosite si date din radarele spatiale. „Dimensiunea unei cavitati sub un ghetar joaca un rol important in procesul de topire. Pe masura ce ajung mai multa caldura si apa sub ghetar, se topeste mult mai repede”, a fost de parere savantul Pietro Milillo, cel care a condus studiul.

Ghetarul Thwaites masoara cat Florida, si in prezent este responsabil pentru o crestere de 4% a nivelului marilor si oceanelor lumii. Cu adevarat ingrijorator este faptul ca daca s-ar prabusi, ghetarul ar putea ridica nivelul apei din oceane cu pana la un metru.

(sursa: mirror.co.uk)

« Pagina anterioară

Publicat: 01 Feb. 2019, 10:34 Life
Pe aceeași temă