Ciocolata poate aduce beneficii reale organismului, totul fiind demonstrat stiintific.
S-ar parea, insa, ca ciocolata nu intra chiar pe lista preferintelor tuturor, cand e vorba de dulcuri. Daca nu obisnuiesti sa consumi in mod regulat ciocolata, ar fi bine sa incepi sa te bucuri mai des de acest desert, pentru ca a fost demonstrat stiintific ca face minuni.
In prezent exista zeci de studii in care a fost demonstrata necesitatea consumului de ciocolata, iar motivele sunt cat se poate de serioase! Ciocolata de calitate nu mai reprezinta un moft, pentru ca s-a transformat intr-un aliment bogat in antioxidanti. Totusi, trebuie sa existe si o limita cu care consumam acest dulce, pentru ca are multe calorii!
Exista cateva motive dovedite stiintific pentru care e ciocolata e recomandata. Iubitorii de dulciuri vor fi, in mod cert, incantati de aceasta veste, pentru ca alimentul are proprietati care fac minuni asupra organismului!
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Cologne (Germania) flavonoizii din ciocolata ajuta la scaderea tensiunii arteriale, insa pe termen scurt. Flavonoizii din boabele de cacao ajuta la producerea de monoxid de azot care stimuleaza vasele de sânge sa se dilateze.
Consumatorii de ciocolata au un risc cu 12% mai scazut decat cei care nu mananca acest desert sa faca boli de inima. Acestia au si cu 23% mai putine sanse sa faca infarct, noteaza descopera.ro.
Ciocolata alba este, la randul sau, foarte buna pentru intarirea oaselor. 50 de grame contin 15% din doza recomandata de calciu, pentru un adult. Inainte de a manca o ciocolata intreaga trebuie sa va asigurati ca nu contine grasimi vegetale hidrogenate, aditivi alimentari si cantitati uriase de zahar. Principalul ingredient trebuie sa fie unul de cacao!
Cercetatorii de la Universitatea „John Hopkins”, din Statele Unite ale Americii, au demonstrat stiintific faptul ca ciocolata neagra protejeaza celulele creierului, mai ales impotriva atacurilor vasculare cerebrale. Aceasta trebuie sa aiba un continut ridicat de cacao si cat mai putine ingrediente pe langa.
De asemenea, ciocolata neagra continte cantitati uriase de antioxidanti, in special de flavonizi, care ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi. Acestia sunt raspunzatori pentru o serie de afectiuni, cateva dintre ele mortale.
Ciocolata e foarte benefica si in cazul tusei. Data viitoare cand vei resimiti o durere in gat, incearca sa mananci mai intai un patratel de ciocolata. O substanta denumita „teobromina”, din compozitia ciocolatei, reduce activitatea nervului vag, cel raspunzator pentru crizele de tuse.