(P) Cum să creezi un look de machiaj modern în 2024: Secrete pentru reîntinerire și luminozitate

Publicat: 19 aug. 2024, 15:58 Autor: Loredana Dumitrașcu Beauty & Style
(P) Cum să creezi un look de machiaj modern în 2024: Secrete pentru reîntinerire și luminozitate

În 2024 au părut noi tendințe pentru a avea un look de machiaj modern, care presupune și folosirea unor produse cosmetice inovatoare. Acestea se referă la produse cosmetice colorate care ajută în ameliorarea simptomelor de acnee, a semnelor de îmbătrânire (precum ridurile și petele pigmentare), dar și a cearcănelor.

S-a observat un interes mare pentru hibrizii de îngrijire a pielii și pentru machiaj, care apar în produsele cosmetice colorate. Încă de anul trecut au apărut noi produse pentru machiajul buzelor, cum sunt uleiurile și balsamurile colorate. Acestea sunt din ce în ce mai apreciate și în acest an, mai ales că au formule mult mai eficiente: oferă o hidratare mai intensă, sunt mai hrănitoare, creează un finisaj natural și un luciu fascinant.

Foarte populare în 2024 sunt produsele de make-up cu ingrediente naturale, organice, vegane.

De asemenea, consumatorii sunt interesați în acest an și de produsele cosmetice bronzante. Un succes destul de mare îl au picăturile bronzante care includ acizi grași Omega-3, antioxidanți, niacinamidă.

În ceea ce privește fondul de ten și pudrele, femeile apreciază în 2024 anumite produse noi care maximizează confortul, sunt cu utilizare multiplă, precum bețișoarele care pot fi aplicate foarte ușor pe anumite zone, la ochi, buze, obraji.

Secrete de întinerire prin machiaj

Pentru a arăta superb, un secret este să folosești tonuri de roz și portocaliu la machiaj. Asta este chiar grozav, mai ales că produsele cosmetice în culori blânde sunt utilizate și de designeri în prezentările lor de modă.

Un alt secret de întinerire este folosirea produselor cosmetice cu pigmenți organici, care au un efect benefic pentru ten. Se spune că machiajul mineral cu oxizi de fier și pigmenți minerali este sigur și pentru pielea sensibilă. Astfel se pot căuta în magazinele online produse de make-up cu aceste ingrediente, cum ar fi: fard de obraz, pudră de față, fard de ochi, fond de ten.

Secrete de luminozitate, culoare și strălucire

Principalele tendințe de machiaj în 2024 pentru un plus de luminozitate și un look modern, sunt următoarele:

  • Machiajul în nuanțe naturale, foarte deschise
  • Utilizarea unui iluminator și în zona ochilor, care oferă strălucire și un efect subtil de umbre naturale
  • Aplicarea unui fard de obraz cu sclipici și a unui luciu de buze colorat
  • Machiajul ce pune în evidență frumusețea naturală, folosind un primer cu ton translucid, un rimel pentru volum, un gel de sprâncene și un iluminator de față pentru ca pielea să fie ușor radiantă
  • Folosirea nuanțelor de albastru pentru a crea un machiaj în stilul anilor ’60, mai ales în zona ochilor, cu ajutorul unui fard de ochi care ajută la realizarea unor umbre bogate de albastru și un eyeliner în tonuri apropiate
  • Machiajul în nuanțe nude, cu rimel la ochi și puțin roz discret în obraji
  • Folosirea de gene false, un machiaj natural și un ruj puțin mai închis la culoare aplicat doar în anumite situații, deci ocazional
  • Machiajul în tonuri de verde-oliv la ochi, rimel vișiniu și ruj în nuanțe de roșu.

În magazinele online cu produse autentice de brand, femeile pot găsi diferite modele și variante de culori la farduri, pudre, rujuri, rimeluri și fonduri de ten, care să le ofere posibilitatea de a obține un look de machiaj modern și sofisticat.

Astfel de produse sunt în tendințele modei și au ingrediente prietenoase cu pielea, care nu sunt toxice. În acest an, au devenit foarte populare și produsele cosmetice pentru gene, rimelurile care au formule ce oferă multe avantaje: volum extrem, prelungire mai lungă a genelor, ondulare și ridicare a firelor de păr, astfel ochii pot fi mai frumoși și mai expresivi. Unele rimeluri de brand sunt și mai performante, sunt infuzate cu seruri de condiționare speciale, pentru menținerea sănătății genelor.

Publicat: 19 aug. 2024, 15:58 Autor: Loredana Dumitrașcu Beauty & Style
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Tags:
Pe aceeași temă
×