Ce se întâmplă dacă dormi pe partea dreaptă. Mulţi români nu ştiu acest lucru! Specialiştii trag un semnal de alarmă

Publicat: 27 mart. 2024, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Life
Ce se întâmplă dacă dormi pe partea dreaptă. Mulţi români nu ştiu acest lucru! Specialiştii trag un semnal de alarmă

Somnul este extrem de important pentru sănătate, iar fiecare persoană are cu siguranţă o poziţie preferată în care doarme cel mai bine. Potrivit unor studii recente, este indicat să ne odihnim pe partea stângă şi să evităm pe cât posibil să dormim pe partea dreaptă. O poziţie neadecvată duce la oboseală și la dezechilibrarea corpului, iar într-un final la probleme grave de sănătate.

Când vine vorba de poziții de somn, mereu le alegem pe cele confortabile, însă asta nu înseamnă că sunt și benefice organismului nostru.

De ce nu ar trebui să dormi pe partea dreaptă

Studiile arată că dormitul pe partea stângă ajută sângele să circule în tot corpul, iar arterele sunt mai active în fluxul sanguin, drept urmare circulația sângelui se îmbunătățește. Când dormim pe partea dreaptă, sângele trebuie să pompeze mai întâi arterele.

Atunci când dormim pe partea dreaptă, acizii stomacului pătrund mai ușor în esofag, iar acest lucru provoacă, în cele din urmă, arsuri la stomac. Pentru persoanele care au probleme digestive este și mai important să doarmă pe partea stângă ca acizii stomacului să nu irite peretele esofagian.

Potrivit cercetărilor, dormitul pe partea stângă este mai bun și pentru activarea sistemului limfatic. Acest sistem important are rolul de a transporta substanțele nutritive și de aduce o contribuție semnificativă la curățarea organismului, prin eliminarea substanțelor inutile.

În partea stângă găsim stomacul, pancreasul și inima, astfel că atunci când dormim pe partea dreaptă, organele sunt forțate să lucreze mai mult. Pe de altă parte, dormind pe partea stângă, organele se pot odihni mai mult.

Splina se află tot în partea stângă a corpului și sarcina ei este de a curăța sângele. Prin sistemul limfatic, toxinele sunt transportate către splină iar aceasta o poate elimina mai repede. Dormind pe partea stângă ajută funcționarea mai eficientă a splinei.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 27 mart. 2024, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×