EXCLUSIV | Carmen Brumă, o mămică fericită! Ce ritual de trezire există la ea acasă: “Îi place școala!”

Publicat: 30 oct. 2023, 10:44 Autor: Dora Bazavan Vedete

Carmen Brumă se menține în formă  nu doar printr-un plan alimentar bine stabilit și un program de sport ca la carte. Odihna și somnul sunt foarte importante pentru vedetă, care este foarte matinală iar seara ajunge în pat destul de devreme pentru că știe cât de important este un somn bun și bine legat toată noaptea.

Se pare că fiul ei și al lui Mircea Badea, își moștenește mama în ceea ce privește trezitul cu noaptea-n cap dimineața! Iată ce ne-a povestit Carmen Brumă, exclusiv pentru Ciao.ro!

Carmen Brumă, o mămică fericită!

Carmen, ești o persoană matinală? Cum e dimineața la tine acasă, cum te pregătești? Ce ritual ai de obicei?

Sunt o persoană foarte  matinală. Dintotdeauna am fost. Poate m-a și modelat faptul că am făcut  emisiune matinală la televizor  foarte mulți ani și îmi place să mă trezesc  dimineața, îmi dă așa o stare specială. Mi se pare că am timp să fac lucruri și din punct de vedere al longevității e cel mai bine să te trezești dimineața și să te culci devreme seara, cumva până în ora 22.00 sau 23.00 pentru că în felul ăsta prinzi orele și reușești să ajungi într-o  fază de somn, unde organismul chiar se reface. Dacă te culci înainte de  ora 22.00-23.00.

Eu mă trezec în fiecare dimineață la ora 5.30 și mă culc la 21.00-21.30. Cu găinile, practic. De asta s-a inventat vorba aia, de la mine. (râde)

Vlăduț are același ritual?

Din fericire, da! Deși mă plângeam când era mic. Când era mic era și mai matinal. Se trezea la 4.30-5-5.30 și acum se trezește la ora 6 dimineața, e ceas, nu  contează că e weekend, că e vacanță, el la ora 6 dimineața e în picioare.  Are, n-are treabă, el la ora 6 e în picioare! Dar la ora 21.00 doarme și mă bucur că e așa. Nu trebuie să trag de el, să-l trezesc dimineața. E clasa a  doua și e foarte simplu și comod. Se trezește el fără să trag de el, are timp să mănânce, se mai și joacă puțin.

Ce ritual de trezire există la ea acasă: “Îi place școala!”

Cât de restrictivă ești tu cu jocurile astea, cu ecranele? Îi interzici să se uite pe telefon sau la televizor?

Păi nu, nu pot să-i interzic. Încerc să fiu rezonabilă pentru că să-i interzici unui copil  când noi trăim în vremurile astea și suntem non stop cu ochii în ecran ar fi  ineficient și incorect. Da, un copil nu poate să fie  ferit în totalitate de ecrane ideea e sa îl facem să aibă acces cu măsură. Și negociem măsurile periodic.

Îi place la școală?

Îi place la școală și am încercat să îl ducem la cât mai  multe opționale. Merge la o școală privată și există posibilitatea să  facă acolo, în cadrul școlii, după ce termină programul, foarte multe opționale și el merge la destul de multe, astfel încât, timpul pe care îl petrece acasă în fața ecranului e mult mai mic. Până ajunge acasă, stă puțin cu noi, îi dau să mănânce, nu-i mai rămâne timp.

Având în vedere că are doi părinți care sunt împătimiți ai sportului. El face sport? Ai încercat să îi induci chestia asta? Îl duci la vreun sport anume?

A făcut mai multe sporturi, am testat mai multe, nu s-a îndrăgostit de niciunul! Am încercat și tenis și înot și Aikido și judo. Am zis că e vârsta la care el trebuie să experimenteze și dacă o fi să  îi placă ceva în mod deosebit sigur că o să rămânem acolo și o să ceară el.

Publicat: 30 oct. 2023, 10:44 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă