Ce NU trebuie să faci înainte de somn. Avertismentul lui Vlad Ciurea: ”Este total greșit!”

Publicat: 13 dec. 2023, 10:30 Autor: Alina Nistor News
Ce NU trebuie să faci înainte de somn. Avertismentul lui Vlad Ciurea: ”Este total greșit!”

Mulți dintre români au un obicei care este nociv pentru sănătatea lor. Neurochirurgul Vlad Ciurea îi îndeamnă pe oameni să nu facă această greșeală înainte de somn.

Prof. Dr. Vlad Ciurea este un adept al alimentației sănătoase și obișnuiește să tragă adesea semnale de alarmă cu privire la efectele negative pe care hrana le are atât asupra creierului nostru, cât și asupra întregului organism.

Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă asupra unui obicei pe care mulți români îl au. Este vorba despre cină. Celebrul neurochirurg le recomandă persoanelor să evite pe cât posibil masa de seară. Dacă există totuși unii care nu pot rezista fără să mănânce înainte de somn, doctorul îi sfătuiește să ia cina până în ora 19:30. În plus, mâncarea trebuie să fie una ușoară.

„Masa de seară trebuie să o trimitem dușmanului. Este un proverb chinezesc, masa de dimineață să o mănânci tu, masa de prânz obligatoriu o împarți cu cineva, iar masa de seară o trimiți dușmanului. Tot ceea ce se mănâncă seara se depune. Și atunci se depune pe organism și încărcăm organismul! Este foarte ușor de spus, dar foarte greu de făcut. Și eu sunt puțin supraponderal.

Toți suferim pentru că suntem într-o situație în care avem o societate care este foarte statică. Nu avem timp de alte lucruri. Când ajungem la domiciliu suntem așa de obosiți încât nu ne mai vine decât să mâncăm ceva și să ne culcăm. Este total greșit”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Orele la care iei cele mai bune decizii

Creierul nostru funcționează la maximum doar în anumite intervale orare. Drept urmare, orele la care iei cele mai bune decizii sunt destul de scurte. Nu ai nevoie de o cantitate mare de cafea, ori de alte suplimente. De asemenea este recomandat să mâncăm ceva ușor la prânz pentru a ne putea concentra la ceea ce avem de făcut.

Potrivit precizărilor făcute de profesorul Vlad Ciurea, orele la care creierul uman funcționează cel mai bine sunt între 10-12 și 16-18. În acest interval orar, oamenii pot lua cele mai bune decizii atunci când trebuie să hotărască ceva important.

“Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 13 dec. 2023, 10:30 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă
×