Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște: metoda în șapte pași care te scapă de gălbenușul gri-verzui.
Vopsitul ouălor de Paște este o tradiție frumoasă, dar fierberea acestora este un proces destul de complicat. Iată o metodă eficientă de a obține ouăle de Paște perfecte.
Reţineţi că ouăle proaspete sunt mai dificil de decojit, aşa că folosiţi ouă care au stat la frigider cel puţin zece zile.
Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște. Ouăle fierte sunt cel mai uşor de decojit imediat după ce se răcesc. Pentru a decoji un ou este indicat să-l loviţi uşor cu o linguriţă pe toată suprafaţa şi apoi să-l rulaţi între palme. Începeţi să-l curăţaţi de coajă de la capătul cel mare, ţinându-l sub jetul de apă rece.
Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos.
Trucul ascuns de marile gospodine! Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos! Un ingredient banal pe care îl ai în bucătărie și nici nu îl folosești! Știai?
Pe lângă faptul că ajută la detoxifierea organismului şi la menţinerea greutăţii corporale, lămâile au o serie de proprietăţi mai puţin cunoscute la gătit. Una dintre acestea este fierberea corectă a ouălor.
Sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate.
Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert. Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii.
De asemenea, zeama de lămâie se foloseşte şi pentru a decoji mai uşor ouăle fierte. În acest caz, trebuie să torni o linguriţă de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle.
Ouăle vopsite reprezintă, fără îndoială, simbolul Sărbătorilor Pascale. Fiecare gospodină știe cât de important este ca ouăle să aibă o culoare frumoasă și uniformă. Sunt mai multe aspecte de care trebuie ținut cont pentru ca acestea să fie și gustoase, în același timp. Citește continuarea aici.