O mare parte din Italia va intra în carantină, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut în ultima perioadă. Potrivit informațiilor, restricțiile noi impuse vor fi valabile până în preajma Paștelui. Toată țara va deveni zonă roșie.
Veștile nu sunt tocmai bune. Când multe persoane credeau că pandemia este spre final, adevărul este cu totul altul: numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a început să crească din nou în mai multe state europene, iar pe listă se află și România și Italia. Începând cu data de 16 martie jumătate din Italia intră în carantină, după ce numărul de persoane infectate cu virusul chinezesc a început să crească iar. Restricțiile noi impuse de autorități vor rămâne în vigoare până în preajma Paștelui, atunci când țara va deveni toată o zonă roșie, arată Cancan.
Luni, 16 martie, regiunile Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento intră în carantină. De asemenea, și Campania și Bolzano, care sunt deja în zona roșie. Restricțiile noi se aplică acolo unde se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori. Restricțiile vor fi deocamdată până în weekendul de Paști. Vineri au fost anunțate în Italia aproximativ 27.000 de cazuri noi și 380 de decese.
„Epidemia din Italia crește din nou brusc, în timp ce în alte țări europene este în scădere. La noi este a șasea săptămână consecutivă în care rata infectărilor crește. Numai în Umbria și Bolzano putem observa o scădere, dar aici sunt restricții de câteva săptămâni”, a declarat președintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro.
Oamenii de știință au făcut o nouă descoperire în legătură cu noul coronavirus, fiind vorba despre mutația virusului în Brazilia. O nouă posibilă variantă ar fi fost detectată în mai multe regiuni, potrivit cercetătorilor.
În mai multe regiuni din Brazilia ar fi fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului, virusul venit din China, Wuhan. Descoperirea ar fi fost făcută vineri, de către oamenii de știință de la Laboratorul Naţional de Calcul Ştiinţific (LNCC), aflat în subordinea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei. Sistemul sanitar aflându-se aproape în prag de colaps, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut foarte mult. Persoanele infectate ar avea ”varianta P.1”, mutația care ar fi apărut în nordul statului Amazonas, Brazilia, variantă care ar fi fost din noiembrie 2020.
Sursă foto: Pixabay