Intră Capitala în carantină? Când vor decide autoritățile situația Bucureștiului

Publicat: 11 Dec. 2020, 09:32 Arhiva
Intră Capitala în carantină? Când vor decide autoritățile situația Bucureștiului

Astăz are loc o ședință crucială pentru carantinarea Bucureștiului, convocată de Nicușor Dan și de prefectul Traian Berbeceanu.

Primarul și prefectul se întâlnesc la sediul Primăriei Capitalei cu reprezentanții marilor centre comerciale și cu cei ai hipermarketurilor. Autoritățile vor să limiteze cât mai mult aglomerația și să elimine folosirea coșurilor de mână la cumpărături. De asemenea, vor să reducă numărul cărucioarelor în magazine. În plus, prefectul cere controale intensificate în privința modului în care sunt respectate regulile.

Ședința vine după ce, într-o singură săptămână, au fost înregistrate în București peste 11.000 de cazuri de coronavirus. Primarul Capitalei spune că, în ciuda situației care pare din ce în ce mai gravă, vrea să evite impunerea unui lockdown.

”Eu vreau să evităm această alternativă. Adică, în momentul de față, reușim să controlăm anchetele epidemiologice, reușim să controlăm dispozițiile de carantinare și de izolare. Pe transportul public am reușit să mai mutăm pe liniile pe care știm că au fost aglomerate mai multe vehicule prin care să mai diminuăm densitatea. Eu sunt foarte optimist că o să ținem sub control pentru că închiderea Bucureștiului înseamnă o mare daună economică”, a declarat Nicușor Dan.

Traian Berbeceanu: ”Când legea nu este respectată, trebuie impusă și în mod categoric

Pefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a discutat, miercuri, cu toate structurile care au atribuții de control în această perioadă.

”Din analizele pe care le-am efectuat, am constatat că au scăzut foarte mult numărul de controale și de sancțiuni aplicate. În mod evident, scopul acestor controale este de a îi determina pe cetățeni să respecte normele aflate în vigoare. În opinia mea, atunci când legea nu este respectată, trebuie impusă și în mod categoric, respectând normele aflate în vigoare, evităm ca în perioada următoare să fim nevoiți să luăm mai dure.

Sunt absolut convins, că respectând normele legale aflate în vigoare, evităm să luăm măsuri mai dure, pentru că este nefiresc să iei măsuri suplimentare atâta timp cât ele nu sunt respectate. Poți să iei orice fel de măsură, dacă nu urmărești respectarea acestora.

În mod categoric, la acest moment, nu putem să vorbim despre eliminarea restricțiilor alfate în vigoare, dar, respectându-le cu strictețe, evităm să fim nevoiți să luăm măsuri mai dure. Toți ne dorim să avem sărbători cât mai liniștite și cât mai relaxate, însă, nu doar autoritățile. Și populația trebuie să facă eforturi pentru aceasta, respectând normele aflate în vigoare.

Numărul de cazuri este undeva constant, la 1.700, 1.700 și ceva de cazuri pozitive, depistate zilnic. Controalele au scăzut și datorită faptului că în mod firesc, efectivele Poliției Locale și Jandermeria, au fost angrenate și în activitățile de la alegeri.”, a declarat prefectul Capitalei.

Sursa foto: Pixabay

Publicat: 11 Dec. 2020, 09:32 Arhiva
Pe aceeași temă