Medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat cum vom putea scăpa de restricții, în ce condiții. În ultima perioadă, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut pe teritoriul României.
Doctorul Adrian Marinescu mărturisește că în momentul în care 25% din populație va fi vaccinată, trebuie să se observe scăderea presiunii la nivel medical. Există posibilitatea să se vadă acest lucru abia la vară, chiar dacă pandemia nu va dispărea pur și simplu.
”În momentul în care avem 25% din populație vaccinată, începe să se vadă în plan practic, în sensul scăderii presiunii la nivel medical. Lucrurile acestea se vor întâmpla să zicem în vară sau în a doua parte a verii lucrurile vor fi mai echilibrate, chiar dacă nu vom scăpa cu totul de pandemie”, a explicat acesta.
Însă, oamenii trebuie să respecte în continuare măsurile impuse de autorități, să poarte măști de protecție, să păstreze distanța fizică și să se protejeze pe cât de mult posibil din calea virusului. Pe de altă parte, însă, singura dată când ai voie să nu porți masca de protecție este când există ora de educație fizică. Elevii pot să nu poarte mască de protecție la ora de sport, în curtea școlii, arată Alephnews.ro.
„Este evident că atunci când desfășori o avtivitate fizică, principial vorbind, nu e bine să porți mască. Nu e bine din punct de vedere medical. Și atunci vom găsi variantele cele mai bune pentru cei mici, vor sta în aer liber, vor păstra distanța în așa fel încât să nu fie risc de transmitere”, a mai adăugat medicul.
Medicul Adrian Marinescu a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că numărul persoanelor cu forme medii și severe de coronavirus a început să crească în ultimele zile.
”Aș trage un semnal de alarmă pentru ce va urma, sunt puține locuri de internare și probabil aceste creșteri, în viitorul apropiat, înseamnă destul de multe probleme pentru spitalele suport COVID-19!”, a spus medicul la Antena 3.
Medicul a dat o explicație și cu privire la creșterea numărului de cazuri de coronavirus în rândul tinerilor.
„Vorbim aici de tulpina din Marea britanie, care reprezintă un procent important pentru România, nu este predominantă, dar nici departe nu e. Această tulpina merge către tineri și cei mici, care vor face forme simptomatice medii și severe. Deocamdata este în curs de evaluare. Nu aș spune că pacienții noștri tineri fac forme severe, dar totuși numărul lor a crescut. Probabil, în viitorul apropiat, se va vedea mai bine.”, a mai spus medicul.
Sursă foto: pixabay