Pandemie de coronavirus la nivel mondial. Într-un județ din România au fost interzise slujbele în biserici

Publicat: 12 mart. 2020, 08:47 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Potrivit nytimes.com, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie la nivel mondial, după ce numărul de persoane infectate crește surprinzător de repede. De exemplu, în SUA sunt peste 1080 de cazuri confirmate, arată sursa citată.

Mai mult decât atât, India a decis să își închidă granițele pentru a încerca stoparea infectărilor cu virusul ucigaș. Pandemia a fost declarată la nivel global. În cursul zilei de miercuri, foarte multe firme au tras ”obloanele” până în luna aprilie.

În Europa, au scăzut indicii majori în Frankfurt, Londra și Paris, astfel renunțând la câștiguri anticipate care au apărut după ce Banca Angliei a spus că va reduce ratele dobânzilor pentru a ajuta întreprinderile britanice. Acțiunile din Asia au scăzut și ele. Daunele economice încep să apară doar din întreruperile lanțurilor de aprovizionare, călătoriilor și divertismentului, scrie sursa citată.

În Italia, Premierul Giuseppe Conte a anunțat faptul că Guvernul dezvoltă un plac care costă aproape 28 de miliarde de dolari pentru a se confrunta cu situațiile de urgență, în acest caz: coronavirusul. În prezent, în Italia cazurile cresc, pe când în China scad. Europa este ”lovită din toate părțile” de virus.

Potrivit OMS, o epidemie este definită drept ”un focar regional al unei boli care se răspândește imediat”. În anul 2010, pandemia a fost descrisă drept ”răspândirea la nivel mondial a unei noi boli care afectează un număr mare de oameni”.

COVID-19. Pandemie de coronavirus la nivel mondial. Italia a închis activitățile comerciale

În Italia, toate activitățile comerciale au fost închise temporar, rămânând deschise doar farmaciile și magazinele alimentare. Potrivit Digi24, au fost luate alte măsuri drastice, după ce numărul persoanelor infectate crește pe zi ce trece. Astfel că barurile, restaurantele, dar și hotelurile și frizeriile vor fi închise. Mai mult decât atât, fabricile sunt încurajate și ajutate din punct de vedere financiar să ia măsuri, în sensul de a oferi concedii și schimburi de ture. Activitățile din agricultură vor fi garantate.

COVID-19. Un județ din România interzice slujbele din biserică, înmormântarea și botezul

România este lovită și ea de epidemia de coronavirus. Un singur județ până la această oră a interzis slujbele din biserici, dar și înmormântările și botezul. Cel care a luat această hotărâre este Prefectul Nicolae Ungur din Maramureș.

”Bună seara. Decizii luate astăzi în ședință extraordinară CJSU: Se suspendă până la data de 22 martie a.c., în județul nostru desfășurarea activităților în cadrul Programului After School, dar și alte programe cultural-educaționale care implica copiii, cu posibilitate de prelungire. La unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din județul nostru va fi prezent la sediile acestora doar personalul strict necesar, conducere, contabilitate, secretariat și paza.

Celelalte cadre didactice și personalul auxiliar rămân acasă, până la data de 22 martie a.c. Măsură poate fi prelungită în funcție de evoluția situației la nivel național.

Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religisoase, până la de 31 martie a.c., în zilele de sâmbăta și duminica. Lacașele de cult rămân deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase”, se arată în comunicat, potrivit Antena 3.

COVID-19. Cum arată coronavirusul la microscop

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din America, Emmie de Wit, a arătat cum se vede coronavirusul la microscop. Cercetătorii au folosit un microscop electronic cu scanare și transmisie.

Astfel că avem primele imagini cu microbul la microscop. Acesta este asemănător cu MERS-CoV, tulpina de coronavirus care și-a făcut apariția în anul 2012 în Orientul Mijlociu. Dar, de asemenea, seamănă și cu SARS-CoV, o tulpină care a apărut în 2002, fiind răspunzătoare pentru afecțiunile respiratorii severe. Virusul apare colorat în portocaliu, iar celulele lui sunt protejate de o membrană gri, care acționează ca un înveliș pentru nucleul COVID-19, scrie npr.org.

 

Publicat: 12 mart. 2020, 08:47 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă