Vine iarna! Încă un episod de vreme severă loveşte România!

Publicat: 27 feb. 2020, 09:17 Autor: Elena Arhiva
Vine iarna! Încă un episod de vreme severă loveşte România!

Vine iarna! Încă un episod de vreme severă loveşte România!

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se va răci semnificativ începând de joi dimineață. De asemenea, sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsori viscolite, ce vor pune stăpânire pe aproape toate regiunile din țară.

În Oltenia, Moldova şi Dobrogea şi local în Muntenia vor fi ploi, dar trecător şi măzăriche sau lapoviţă, iar în sudul şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte. În sud-est vor fi posibile descărcări electrice şi izolat grindină.

În regiunile vestice şi de nord-vest precipitaţiile se vor semnala pe spaţii mici ziua când vor predomina ploile, dar vor fi în extindere noaptea când ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi, mai ales în Dealurile de Vest, se va depune strat de zăpadă.
În zonele montane vor fi mai ales ninsori, local consistente şi viscolite. Vântul va sufla tare la munte, în special la altitudini mari, cu viteze de peste 70…80 km/h determinând transport de zăpadă şi temporar diminuarea vizibilităţii. Intensificări locale vor fi pe parcursul zilei şi în regiunile sudice, în general cu 50…60 km/h, iar noaptea în cele vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în Dobrogea, iar cele minime în general între -7 şi 3 grade.

Vine iarna! Vremea în Capitală

Şi în Bucureşti scad temperaturile, astfel că maxima va fi de 10…11 grade, iar minima de -2…0 grade. Cerul va avea înnorări temporare, vor fi ploi slabe, de scurtă durată, iar în orele serii posibil averse de măzăriche sau lapoviţă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări de 50…55 km/h pe parcursul zilei, potrivit Adevărul.ro.

De asemenea, vineri, vremea va rămâne închisă, iar aria precipitațiilor se va extinde spre vestul țării.
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 11:00 – 27 februarie, ora 21:00
Zone vizate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman
Fenomene vizate: intensificări ale vântului

      În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, de 60…70 km/h.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Publicat: 27 feb. 2020, 09:17 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă