Cu ce inlocuiesti mezelurile pentru o alimentatie echilibrata si sanatoasa! Multe preparate duc la cancer, in timp

Publicat: 30 iun. 2019, 11:49 Autor: madalina m. Retete & Diete

Consumul excesiv de carne rosie, dar si de mezeluri, poate creste riscul de moarte prematura. Avertismentul vine din partea expertilor americani, dar si a celor chinezi!

Asadar, daca te intrebi cu ce inlocuiesti mezelurile, pentru o viata mai lunga, nutritionistii au solutia eficienta. Carnea rosie si preparatele pot fi scoase cu usurinta din dieta zilnica. Mai mult, este si o alegere benefica pentru detoxifierea organismului.

Potrivit expertilor americani, carnea rosie creste riscul de moarte prematura dar si de aparitia diverselor tipuri de cancer, in timp. De aceea, mezelurile care ne pot parea apetisante devin cel mai mare dusman al alimentatiei.

Cu ce inlocuiesti mezelurile?

Carnea rosie si preparatele din acest tip de carne pot fi inlocuite cu alte proteine, mult mai sanatoase, precum nuci, oua, sau chiar peste. Schimbarile pot contribui la o viata mult mai indelungata. In acest sens, a fost realizat si un studiu.

Cu ce inlocuiesti mezelurile pentru o alimentatie echilibrata

O echipa de savanti a publicat in „British Medical Journal” rezultatele unui astfel de experiment. Specialistii au analizat diverse tipuri de alimente, in ultimii opt ani de zile. Pe lista erau incluse carnea rosie, carnea procesata – sunca, bacon sau crenvursti.

De asemenea, au fost analizate si obiceiurile alimentare a peste 81 de mii de persoane, doar din Statele Unite ale Americii. Participantii au fost pusi sa estimeze ce cantitati ale alimentelor au consumat in cei opt ani de studiu. Pe lista erau carnea rosie, cea procesata, pestele, nucile, ouale, cerealele integrale, legumele si preparatele din pui sau curcan fara piele.

In mod socant, rezultatele au demonstrat ca persoanele care au crescut consumul de carne rosie si mezeluri, cu cel putin o jumatate de portie pe zi, au prezentat un risc mai mare cu 10% de deces, in urmatorii opt ani. Pentru vegetarieni: cu ce se pot inlocui lactatele si carnea

Rezultatele studiului sunt socante!

Doar in cazul mezelurilor, cresterea a fost de 13%, iar la carnea rosie s-a constatat o crestere de 9% a riscului de deces. Specialistii au mai subliniat si ca o jumatate de portie este echivalenta cu 42,5 grame de carne rosie. O felie de bacon are in jur de 6,5 grame, o jumatate de hotdog 22,5 grame sau 14 grame in cazul carnatilor.

Vestile sunt si bune, pentru ca reducerea consumului de carne rosie si mezeluri si cresterea simultana a aportului de nuci a dus la o scadere de 19% a riscului mortii premature. La fel, inlocuirea cu peste a carnii rosii a redus riscul cu 17%, iar cu 12% si 10% in cazul cerealelor integrale, noteaza agerpres.ro.

„Aceasta asociere cu mortalitatea a fost observata in cazul cresterii consumului de carne procesata si neprocesata. Insa, a fost mai pregnanta in cazul celei procesate. O scadere a consumului total de carne rosie si cresterea simultana a aportului de nuci, peste si pui fara piele, lactate, oua, cereale integrale sau vegetale, de-a lungul a opt ani, a fost asociata cu reducerea riscului de deces, pe urmatorii opt ani”, sunt concluziile echipei de savanti din SUA si China.

Publicat: 30 iun. 2019, 11:49 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă
×