NASA a lansat prima misiune catre Soare! Va schimba tot ce stim despre Sistemul nostru Solar. Cum va rezista nava la temperaturi infernale

Publicat: 25 aug. 2018, 15:35 Autor: madalina m. Life

Agentia americana a lansat, in urma cu cateva zile, prima misiune catre Soare.

NASA a lansat prima misiunea catre Soare, din istoria omenirii. Sonda care a fost lansata in orbita a fost denumita Parker, iar in urmatorii sapte ani va ajunge foarte aproape de steaua uriasa din centrul Sistemului Solar.

Totusi, datele care vor fi transmise de catre sonda ar putea schimba tot ceea ce se stia pana acum despre Soare. De asemenea, nava spatiala folosita de cercetatori are dimensiunile unei masini mici, iar proiectul a durat cateva decenii pana cand sa fie pus in practica.

prima misiune catre Soare

NASA a lansat, duminica dimineata, prima misiune catre Soare. Agentia spatiala americana a dedicat intregul eveniment unei persoane in viata, fiind vorba despre un savant de 91 de ani. Eugene Parker a dezvoltat in anii ’50 teoria revolutionara a vanturilor solare.

Misiunea a costat 1,5 miliarde de dolari si sonda Parker va ajunge la distanta foarte mica de astrul foarte fierbinte. Mai exact, va fi primul obiect creat de om care va ajunge atat de aproape de Soare.

Sonda urmeaza sa traverseze coroana solara si va parcurge o distanta considerabila, de peste 6 milioane de kilometri. Mai aproape de atat nu se poate ajunge, sunt de parere specialistii. Dupa ce va ajunge la destinatie, in aproximativ 3 luni, sonda de mici dimensiuni va incepe sa colecteze date.

prima misiune catre Soare

Oamenii de stiinta spera ca odata cu prima misiune catre Soare vor putea intelege mai bine atmosfera solara. Pentru a rezista la temperaturi de mii de grade Celsius, sonda Parker a fost echipata cu un scut din carbon.

De asemenea, isi va incepe calatoria spre centrul sistemului nostru solar dupa ce a fost lansata de una dintre cele mai puternice rachete construite vreodata. Va calatori cu o viteza de aproape 690.000 de kilometri la ora si sonda ar urma sa parcurga 24 de orbite complete in jurul Soarelui, in urmatorii 7 ani.

„Este esential pentru noi sa putem anticipa vremea n spatiu, in aceeasi maniera in care putem anticipa vremea de pe Pamant. In cazurile extreme, evenimentele spatiale neprevazute pot afecta reteaua electrica de pe Terra”, a spus Alex Young, cercetator in cadrul NASA.

(sursa: mashable.com)

Publicat: 25 aug. 2018, 15:35 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×