Pastaia de vanilie, beneficii nebanuite pentru sanatate. De ce e bine sa o consumi

Publicat: 20 sept. 2018, 17:18 Autor: D. C. Retete & Diete

Vanilia este o planta din padurile tropicale din America Centrala si din Mexic.

Pastaia de vanilie, beneficii nebanuite pentru sanatate. Planta poate ajunge la 10 metri inaltime. Pastaile sunt fructele unei orhidee numita Vanilla planifolia. E singura dintre zecile de specii de orhidee care produce fructe comestibile.

Calitatea si aroma variaza in functie de locul unde se cultiva. Unele zone produc boabe cu un continut mai mare de vanilina.

Pastaia de vanilie – tipuri

Exista 3 tipuri de vanilie: Burbon-Madagascar, mexicana si Tahitiana. Este al doilea cel mai scump condiment din lume, dupa sofran. E folosita din antichitate pentru gustul ei, miros si calitati benefice organismului. Este o mirodenie si un condiment, in acelasi timp.

Pastaia de vanilie – proprietati

Contine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, calciu, magneziu, mangan, zinc, potasiu, fier etc. Vanilina este un antioxidant puternic. Ajuta in cazul bolilor cardiace rezultate in urma stresului. Vanilia protejeaza inima, regleaza metabolismul, alunga oboseala fizica si intelectuala, frica si starile depresive.

Pastaia de vanilie – beneficii

Este un stimulent al sistemului nervos. Asigura o digestie usoara, are efect analgezic, este benefica in cazul durerilor de stomac, cap, reumatism, muschi, ofera protectie majora impotriva oxidarii proteinelor si peroxidarii lipidelor, intareste sistemul imunitar, ajuta la arderea caloriilor.

Are efecte benefice si impotriva bolilor canceroase. Imbogateste gustul si aroma cremelor, budincilor, inghetatei, prajiturilor, bauturilor sau sosurilor, informeaza ziarullumina.ro.

Publicat: 20 sept. 2018, 17:18 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă