Sunt exact ca ardeii umpluti, numai ca in loc de ardei se folosesc broaste, iar intregul proces este super crud.
Ai mancat vreodata broaste umplute?! Se prepara exact ca ardeii umpluti! Ciudatenia zilei vine astazi din Thailanda unde oamenii gatesc “puii de balta” ca pe niste delicatese si ii mananca prajiti la gratar.
Stim ca filmuletul de la finalul articolului o sa va soheze si e clar ca nu este o reteta pe care noi europenii sa vrem sa o incercam, dar mai multe persoane de pe internet au spus ca au degustat asa ceva si ca pur si simplu au fost delicioase.
In primul rand preparatul incepe cu alegerea corecta a borastelor, este important sa fie cat mai mari si cat mai grase. Ulterior incepe procesul de eviscerare si de curatare a lor. Li se indeparteaza pielea si li se taie capul pentru a putea fi umplute cu usurinta.
In timp ce ele sunt lasate in apa dupa ce le sunt scoase matele si le este taiat capul, se prepara umplutura pentru ele. Aici este adevaratul secret. Thailandezii folosesc inclusiv usturoi si ardei iute in mix-ul de legume pe care le fiert si le toaca pana cand devin o pasta numai buna pentru a o indesa in interiorul broastelor.
Ca sa fie mai simplu de inteles pentru noi romanii, se aplica exact aceeasi metoda de la ardeii umpluti.
Dupa ce umplutura e gata si carcasele broastelor sunt pregatite urmeaza sa fie umplute si puse pe gratar la fript. Sunt lasate pe gratar pana cand se prajesc suficient. E important sa prinda o crusta uscata pentru a fi siguri ca legumele din interior sunt si ele bine uscate. Din cate se pare sunt extrem de gustoase pentru ca in filmulet la final doi tipi se infrupta pe nerasuflate din ele.