Containere de gunoi ingropate: blocurile din Sectorul 1 vor avea tehnologie de ultima ora

Publicat: 31 iul. 2018, 20:25 Autor: Ioana Cioflan Life

Valoarea totală a investiţiei, aprobată de Consiliul Local, este de aproximativ 158 de milioane lei şi va fi suportată din bugetul local.

Blocurile din Sectorul 1 vor avea containere de gunoi îngropate, dotate cu senzori de umplere şi cartele electronice de acces, potrivit unei hotărâri aprobate marţi de Consiliul Local, care prevede construcţia a 1.973 de puncte de colectare şi a 20.000 de mini-staţii de compost pentru proprietarii de case.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, documentaţia tehnico-economică pentru realizarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, iar potrivit acestui proiect cetăţenii vor depune gunoiul pe bază de cartelă în puncte de colectare subterane, amplasate în vecinătatea imobilelor.

Aceste puncte de colectare vor fi dotate cu sisteme electronice de acces cu card şi sisteme electronice de monitorizare a gradului de umplere. Fiecare container va avea un cip de identificare care va stoca informaţii legate de tipul recipientului, adresă, utilizator, fracţie deşeu.

Containere de gunoi ingropate, amplasate in Sectorul 1

Containere de gunoi ingropate blocurile din Sectorul 1De asemenea, pe maşinile de gunoi vor fi montate cântare care vor transmite în timp real cantităţile colectate. Sistemul electronic de monitorizare va avea un terminal la prestatorul de salubritate Romprest şi un terminal la departamentul de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 1, astfel că va exista o monitorizare clară a cantităţilor de gunoi ridicate.

De asemenea, va fi supravegheat inclusiv timpul în care va ajunge maşina de gunoi pentru a ridica deşeurile. La fiecare amplasament, vor fi montate patru tomberoane separate care vor fi folosite, în prima etapă, pentru gunoiul umed şi pentru materialele reciclabile.

Containere de gunoi ingropate blocurile din Sectorul 1În a doua fază, se va asigura colectarea selectivă pe patru fracţii: gunoi umed, hârtie, plastic şi sticlă, aşa cum prevede Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor, precizează Primăria.

De asemenea, casele din Sectorul 1 vor fi dotate cu mini-staţii de compost care vor fi instalate gratuit, astfel încât gunoiul umed să devină îngrăşământ natural. Valoarea totală a investiţiei, aprobată de Consiliul Local, este de aproximativ 158 de milioane lei şi va fi suportată din bugetul local.

Reprezentanţii Primăriei spun că prin acest proiect se va rezolva atât problema mirosurilor neplăcute, cât şi problema insectelor şi a rozătoarelor care apar în jurul ghenelor şi a tomberoanelor.

Publicat: 31 iul. 2018, 20:25 Autor: Ioana Cioflan Life
Pe aceeași temă
×