Vara este anotimpul preferat al tuturor deoarece avem pepene verde la discretie.
Dar nu tot timpul ai norocul de a da peste unul bun. Bun insemnand copt, zemos si dulce. Azi vei invata cum sa alegi un pepene verde delicios. Este super simplu si e un truc pe care l-au descoperit oamenii de la tara.
Pepenele verde este compus din apa, in mare parte. Este racoritor daca se consuma rece si hidrateaza la perfectie. Mai ales daca afara sunt temperaturi caniculare. Iti hidrateaza tot organismul si iti ingrijeste rinichii.
Are un numar mic de calorii de aceea este un aliat in curele de slabire. Dar nu orice pepene este bun si de aceea trebuie sa stii cum sa ii alegi. Nu are rost sa iti arunci banii pe un pepene verde pe care il vei pune la gunoi.
E semnul care arata ca este copt si foarte dulce. Se formeaza in locul unde pepenele a stat pe pamant. Asta iti arata ca nu a intrat in contact cu soarele si ca a stat pe pamant. Daca pata galbena nu exista, pepenele nu este copt.
Sigur stii trucul cu batutul in pepene. Ei bine, acest fruct trebuie sa sune a gol in momentul in care il ciocanesti. Sunetul este asemanantor cu al ecoului si inseamna ca pepenele e copt. E un truc pe care il folosesc batranii de la tara.
Chiar daca e mic, un pepene copt trebuie sa fie greu. Marimea nu este direct proportionala cu greutatea, ci invers. Greutatea trebuie sa fie mai mare, indiferent de marimea fructului.
Un pepene verde copt va avea codita uscata. Daca aceasta este verde, nu il cumpara. Cel mai probabil pepenele este crud si vei arunca banii pe fereastra. Un pepene copt, dulce si bun are codita uscata pana aproape de coaja verde.
Si nu uita, inainte sa iei un pepene, roaga vanzatorul sa iti faca un dop. Taie o bucata mica din el, pana la mijloc, si extrage-l. Daca nu e copt, refuza produsul si cauta altul mai bun, informeaza avantaje.ro.