Cel mai greu lucru pe care orice om il intampina in momentul in care vrea sa slabeasca e sa renunte la carbohidrati.
Dar nu e o solutie! Afla ca poti sa mananci carbohidrati si slabesti in scurt timp. Azi iti vom arata cum sa faci asta. Evident, totul trebuie sa fie cu moderatie. Si vei renunta la carbohidratii rai, nu la cei buni. Pentru a slabi, ai nevoie de o dieta echilibrata.
Pentru a slabi ai nevoie de proteine, minerale, vitamine, fibre și carbohidrați. Dar multi renunta la carbohidrati pentru a slabi. Uita ca si ei fac parte dintr-o dieta echilibrata. Ei sunt cei care ne alimenteaza organismul cu energie, mai ales inainte de sala de fitness.
Bogați în carbohidrați buni. Un cartof mediu conține în jur de 50g de carbohidrați. Nu contin grasime deloc. Un cartof copt pe zi are 100 de calorii. E o sursă de potasiu și vitamina C.
Pâinea din cereale integrale sau orezul brun sunt bune înlocuitoare pentru pâine albă și orezul alb atunci când vrem să slăbim.
Bogate în fibre, sunt o sursă buna de carbohidrați buni, proteine și fibre. Aceste leguminoase sunt înlocuitorul perfect al carnii.
Sportivii nu le evită, dar pastele trebuie să fie integrale. Sunt bogate în carbohidrați. Nu trebuie consumate alături de brânzeturi sau carne. Pentru diete se recomandă combinația de sos de roșii cu paste.
Sunt bogate în vitamine, dar și în calorii. Trebuie consumate cu moderație și doar dimineata. Bananele, piersicile, fructele de pădure pot fi consumate la micul dejun cu iaurt slab și nuci.
1. Consuma cel putin 1 gram de amidon rezistent la fiecare masa. Ai grija sa consumi 10 grame pe zi.
2. La pranz si cina asigura-te ca acest amidon acopera 1 sfert din farfurie. Celelalte 3 sferturi trebuind sa contina carne slaba, lactate cu continut scazut de grasime, fructe si legume.
3. Evita indulcitorii artificiali. Pot stimula poftele pentru alimente dulci.
4. Ia cel putin o gustare pe zi pentru a preveni mancatul in exces.
5. Nu sari peste mesele principale ale zilei. Un program regulat mentine glicemia constanta si tine foamea sub control.
6. Nu tine alimente tentante (bogate caloric si nesanatoase) in casa.
7. Bea 8 pahare a 240 de mililitri cu apa pe zi. Nu bea suc sau apa indulcita, cu arome.
8. Nu manca pe fuga si nu fa alta activitate in timp ce mananci. Mesteca mai mult timp alimentele si foloseste vase mai mici.
1. O banana mai verde – 12,5 grame de amidon rezistent (sunt alimentele cu cel mai mare continut de amidon rezistent);
2. O banana coapta – 4,7 g;
3. Ovaz negatit (50 de grame) – 4,6 grame de amidon rezistent;
4. Fasole cannellini (125 grame) – 3,8 grame (in general, fasolea contine mult amidon rezistent, cam jumatate din cantitatea de amidon care se gaseste in orice tip de fasole);
5. Linte gatita (100 de grame) – 3,4 grame;
6. Un cartof gatit si racit – 3,2 grame;
7. Paste din cereale integrale (150 de grame) – 2 grame;
8. Paste din faina alba, gatite si racite (150 de grame) – 1,9 grame;
9. Cartof fiert in coaja – 1,8 grame;
10. Orez brun gatit (100 de grame) – 1,7 grame;
11. Mazare congelata (75 de grame) – 1,6 grame;
12. Fasole neagra, gatita (125 de grame) – 1,5 grame;
13. Cartof copt in coaja – 1,4 grame;
14. Fulgi de porumb (25 de grame) – 0,9 grame.
15. O felie de paine integrala – 0,3 grame.
Sursa: unica.ro / dailymail.co.uk