26 de solutii ca sa iti adormi copilul imediat. De ce trebuie sa eviti contactul vizual cu el

Publicat: 30 Jan. 2017, 11:58 Parenting
26 de solutii ca sa iti adormi copilul imediat. De ce trebuie sa eviti contactul vizual cu el

Una din problemele cele mai mari ale proaspetelor mamici o reprezinta somnul copilului. Daca micutul este agitat si nu vrea sa doarma, ziua devine din ce in ce mai obositoare si pentru parinte. Iti prezentam cateva trucuri la care trebuie sa apelezi ca sa iti adormi copilul imediat:

1. Evita contactul vizual cu el. Contactul direct printr-o privire mai lunga sau clipit des iti va agita copilul si somnul ii va fugi. Cand vrei sa il pui la somn sau sa il calmezi sa adoarma la loc in caz ca s-a trezit, evita sa te priveasca in ochi ca sa nu devina energic.

2. Baia de seara. Daca vrei sa iti adormi copilul imediat dupa baie, foloseste apa calduta si spala-l incet cu un prosopel moale pe tot corpul. Renunta la jucariile zgomotoase care ar putea sa il agite si inlocuieste aceasta activitate de seara cu ceva mai lent, placut si relaxant, care pana si pe tine ar putea sa te adoarma!

3. Dormitul impreuna. Studiile arata ca bebelusii care dorm langa parintii lor capata, pe parcurs, mai multa incredere in sine si scapa de anxietate. Cercetatorii sustin ca e bine sa dormi cu copilul tau chiar si la pranz (daca se poate), dar nu cu el in pat, ci intr-un patut sau cosulet, langa tine.

Continuarea articolului »

Publicat: 30 Jan. 2017, 11:58 Parenting
Pe aceeași temă