Ziua Internationala a Stangacilor. 15 lucruri pe care nu le stiai despre stangaci

Publicat: 13 Aug. 2019, 10:36 News 1

Ziua Internationala a stangacilor se celebreaza anual pe 13 august. Aceasta zi este marcata cu scopul de a sensibiliza opinia publica cu privire la dificultatile si frustarile pe care le au stangacii zi de zi.

Ziua Internationala a Stangacilor. In anul 1990 s-a constituit Clubul Stangacilor cu scopul de a mentine o legatura intre stangacii din intreaga lume si de a face cunoscute nevoile si cerintele acestora.

Ziua Internationala a Stangacilor

Pana in prezent nu s-a descoperit o explicatie stiintifica pentru folosirea prioritara a mainii stangi in locul celei drepte, unele teorii sustinand ca este o problema genetica, altele ca ar fi determinata de factori externi si nu de genele mostenite de la parinti.

Expertii au descoperit ca activitatile creierului sunt diferite intre oamenii stangaci si cei dreptaci. Din moment ce stangacii incearca toata viata sa se adapteze unei lumi pline de dreptaci, ei au tendinta de a deveni persoane independente.

Iata cele mai interesante lucruri pe care nu le stiai despre stangaci:

1. In cele mai multe dintre cazuri, oamenii care scriu cu mana stanga folosesc mai mult partea dreapta a creierului.

2. 10% din populatia lumii este stangace.

3. Stangacii sunt foarte buni sportivi.

4. Se pot adapta si pot vedea mai bine sub apa decat dreptacii.

Ziua Internationala a Stangacilor

5. Mai mult de 40% din tenismenii de top ai lumii sunt stangaci.

6. De obicei ajung la pubertate mai tarziu, chiar si cu 5 luni mai tarziu decat dreptacii.

7. Potrivit statisticilor, absolventii de facultate care sunt stangaci devin cu 26% mai bogati decat colegii lor dreptaci.

8. In cazul stangacilor, posibilitatea de a deveni alcoolici este cu 3% mai crescuta.

9. Stangacii asimileaza emotiile diferit de dreptaci si se enerveaza mult mai repede.

10. Studiile arata ca stangacii sunt mai talentati la matematica, arhitectura si stiinte exacte, in timp ce dreptacii au abilitati de comunicare mai dezvoltate.

11. 13 august este ziua mondiala a stangacilor.

12. In trecut, se spunea ca a fi stangaci este un lucru rau si deseori era asociat cu rebeliunea, homosexualitatea, criminalitatea sau obiceiurile „murdare”.

13. Riscul de a avea insomnii este mai ridicat la stangaci.

14. Unii dintre cei mai cautati criminali din istorie au fost stangaci: Jack Spintecatorul, Boston Strangler si Osama Bin Laden.

15. In cazul in care mana pe care o folosesc in mod obisnuit este ranita, stangacii invata sa foloseasca cealalta mana mai repede decat ar face-o dreptacii.

Publicat: 13 Aug. 2019, 10:36 News 1
Pe aceeași temă