Vremea saptamana 11-17 martie. Cand vin ploile si cat vor dura. Vesti proaste de la ANM

Publicat: 09 Mar. 2019, 11:46 News 3
Vremea saptamana 11-17 martie. Cand vin ploile si cat vor dura. Vesti proaste de la ANM

Weekendul acesta, cel al celor 40 de Sfinti mucenici, va fi unul calduros chiar daca va fi lipsit de soare. Începând de săptămâna viitoare, sunt așteptate precipitații.

Vremea saptamana 11-17 martie. Temperaturile se vor păstra ridicate pe parcursul weekendului în cea mai mare parte a țării și sunt posibile recorduri atât în ceea ce privește valorile maxime cât și cele minime, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Pe parcursul zilei de sâmbătă și duminică, în cea mai mare parte a țării, vor fi înregistrate temperaturi peste cele normale perioadei, anunță specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea saptamana 11-17 martie – vin ploile

Vremea saptamana 11-17 martie. Cand vin ploile si cat vor dura. Vesti proaste de la ANM
Vremea saptamana 11-17 martie. Cand vin ploile si cat vor dura

„În acest weekend, vremea se va menține deosebit de caldă în majoritatea regiunilor țării, chiar dacă valorile termice vor marca totuși o ușoară scădere față de vineri când temperaturile au depășit 20 de grade și este foarte probabil să se înregistreze noi recorduri termice în mod deosebit, în jumătatea de sud a teritoriului. Sunt posibile recorduri atât la temperaturi maxime cât și la temperaturi minime, sâmbătă, pentru că temperaturile se mențin destul de ridicate, mai ales în sudul și estul țării”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

În vestul, centrul și nordul teritoriului, își fac apariția ploile care vor avea și caracter de aversă, iar în zonele montane precipitațiile, mai ales pe creste, vor fi mixte.

„Caracteristic pentru acest weekend va fi vântul care va prezenta intensificări cu viteze mari pe crestele montane acolo unde va depăși la rafală 80-90 de km/h, dar local și temporar ne așteptăm la intensificări ale vântului și în zonele mai joase de relief cu viteze în general de 45-555 km/h. Maxime, în general între 10 și 20 de grade, iar minime între 0 și 10 grade”, anunță meteorologul de serviciu.

Vremea 9-10 martie in Bucuresti

„În Capitală, în acest weekend, vreme în general frumoasă și deosebit de caldă, vântul va prezenta ușoare intensificări și în zona Capitalei cu viteze în general între 40-45 km/h, ne așteptăm la maxime de 19 – 20 de grade, minime undeva între 6 și 8 grade, poate ușor mai scăzute de atât în zona periferică”, a declarat meteorologul Alina Șerban.

Începând cu prima zi a săptămânii viitoare, aria ploilor se va extinde, iar temperaturile se vor apropia de cele normale perioadei pe care o traversăm.

„Pentru săptămâna care urmează, vorbim de un sistem frontal care va traversa teritoriul țării, va determina apariția precipitațiilor cam în toare regiunile și scăderea valorilor termice, astfel că temperaturile maxime vor ajunge undeva în jurul celor caracteristice acestei perioade. Vor porni de la valori de 5-6 grade până spre cel mult 12-13 grade. Așa cum ne-am obișnuit, cele mai scăzute valori în nordul țării și estul Transilvaniei, cele mai ridicate în jumătatea de sud a țării, ușor mai rece în zona Litoralului acolo unde și vântul va mai avea intensificări. De altfel, intensificări ale vântului vom avea pe tot parcursul săptămânii, dar cu viteze mai mari în zonele montane care de altfel vor avea precipitații în transformare spre mixte și treptat vor predomina ninsorile”, a mai precizat meteorologul.

Publicat: 09 Mar. 2019, 11:46 News 3
Pe aceeași temă