Vremea capricioasă nu se dă plecată! Prognoza meteo pentru luna mai

Publicat: 05 May. 2021, 15:04 Arhiva
Vremea capricioasă nu se dă plecată! Prognoza meteo pentru luna mai

Chiar dacă luna mai este cea mai călduroasă perioadă a primăverii, vremea capricioasă nu se dă plecată, astfel că, potrivit meteorologilor, în ultima lună a primăverii vom avea perioade de ploi, alternate cu zile călduroase.  

 3 – 10 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea nordică a țării. Dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi puține în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

10 – 17 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în jumătatea nord-vestică a țării. În rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

17 – 24 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte, local, în regiunile nordice și estice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va avea o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării.

24 – 31 mai

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a acesteia.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 05 May. 2021, 15:04 Arhiva
Pe aceeași temă