Prognoza meteo până la jumătatea lunii iunie. Ce ne așteaptă după ploile din ultimele ore

Publicat: 14 mai 2021, 09:14 Autor: Elena Arhiva
Prognoza meteo până la jumătatea lunii iunie. Ce ne așteaptă după ploile din ultimele ore

Săptămâna viitoare, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei și va ploua în aproape toată țara. Vremea se va schimba însă din 24 mai, se va încălzi, iar precipitațiile vor fi puține, arată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de vreme instabilă. Acesta este valabilă până vineri seara la nivelul întregii ţări.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 13 mai, ora 10:00 – 14 mai, ora 21:00, vremea va fi mohorâtă și vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină.

17 – 24 mai

Valorile termice vor fi în general mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile intracarpatice, unde abaterea termică negativă va fi mai pronunțată. Ploile vor fi excedentare în regiunile intracarpatice și în zonele montane aferente, precum și în extremitatea de est a țării. În restul țării vor fi la nivelul specific perioadei.

24 – 31 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile centrale, montane, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

31 mai – 7 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Ploile vor fi puține în regiunile vestice, nord-vestice și local în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

7 iunie – 14 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare, în cea mai mare parte a țării.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 14 mai 2021, 09:14 Autor: Elena Arhiva
Pe aceeași temă