Vreme extrem de rea până joi. ANM a emis azi o nouă informare de instabilitate atmosferică până mâine

Publicat: 18 Jun. 2019, 16:05 Ciao.ro
Vreme extrem de rea până joi. ANM a emis azi o nouă informare de instabilitate atmosferică până mâine

Informarea este valabilă până joi la ora 23.00, unde Bucureștiul și 39 de județe vor intra sub cod galben de ploi.

Vreme extrem de rea până joi. ANM anunță că în perioada marți ora 10.00 – joi ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Vreme extrem de rea până joi

Vreme extrem de rea pana joi

Marți, disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Începând cu ora 12.00, Bucureștiul și 39 de județe vor intra sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate, până la ora 23.00.

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Totodată, de marți seara până miercuri la ora 10.00, județe din nord-estul și sudul țării se vor afla sub cod galben de instabilitate atmosferică.

În cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Publicat: 18 Jun. 2019, 16:05 Ciao.ro
Pe aceeași temă