De fapt, visinata nu este altceva decat un macerat alcoolic. Este bazata pe fructe si zahar si poate fi preparata acasa.
Visinata, reteta pe care cu siguranta o vor aprecia toti membrii familiei, in special la petreceri! Trebuie sa o incerci acasa, pentru ca are o savoare speciala, fata de astfel de bauturi din comert.
Trebuie sa respectati cateva instructiuni simple pentru a face aceasta bautura savuroasa. Totodata, este o licoare spirtoasa nelipsita de pe mesele romanilor, cu ocazia sarbatorilor de orice fel. Invata sa prepari si lichior de nuci verzi!
Visinata este ideala ca aperitiv, dar si la desert, pentru ca este dulce si aromata. Secretul consta in folosirea unui alcool dublu rafinat de o foarte buna calitate. Puteti utiliza chiar si vodka. Ca timp de preparare, inclusiv si ca perioada de macerare, visinata dureaza 10 saptamani pana e gata.
– 3 kilograme de visine
– 1,2 kilograme de zahar
– 600 mililitri alcool dublu rafinat (87 / 96 grade)
Se spala visinele cu tot cu samburi si se pun intr-o damigeana, impreuna cu zaharul. Incercati sa asezati fructele si zaharul in straturi. Gura recipientului folosit se acopera cu tifon legat cu sfoara. Astfel, visinelor le este permis sa aiba acces la aer, fara sa fie „amenintate” de insecte.
Fructele se lasa la macerat pentru 10 zile, la soare. Trebuie sa le lasati pana cand zaharul s-a topit complet si visinele si-au lasat zeama. Se adauga alcool peste fructe si se acopera damigeana cu un dop din pluta. Reteta dulceata de capsuni fara conservanti
Acoolul se lasa la macerat pentru un minimum de 8 saptamani. Ideal este ca visinata sa fie lasata 3 luni de zile. Mai apoim se strecoara prin tifon si se pune in sticle. Nu folositi recipiente de plastic!
De asemenea, alcoolul nu se adauga inainte cand preparati visinata, pentru ca veti distruge bautura. Fructele trebuie intai sa isi lase zeama si sa se amestece cu zaharul topit.
sursa: adevarul.ro