Violonistul Nicolae Botgros: ”Am spus că mai bine mor pe masă, dar nu accept să fiu intubat”

Publicat: 26 Nov. 2020, 16:00 Vedete

Violonistul Nicolae Botgros a fost externat acasă, după ce ultima lună a petrecut-o pe patul de spital. Artistul s-a luptat cu noul coronavirus.

Artistul Nicolae Botgros a spus pentru Antena 3 cum se simte, după ce a fost externat din spital, acolo unde a stat internat în stare gravă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Violonistul a povestit prin ce a trecut în ultima lună. Acesta este dependent de masca de oxigen după ce plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 70%.

„E o boală necruţătoare, nu se uită cum te cheamă, ştie un singur lucru: agresivitatea. La terapie intensivă am sesizat nişte lucruri foarte grele, grele pentru sănătate, grele pentru psihologia omului, grele pentru sufletului omului”, a povestit maestrul.

Violonistul Nicolae Botgros: ”Am spus că mai bine mor pe masă, dar nu accept să fiu intubat”

„Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat. Şi la mine erau nişte dubii în prima fază, să spun aşa, cu privire la coronavirus. Dar ce am văzut şi mai ales simţit acuma… vreau să spun toată durerea sufletului meu, ca să înţeleagă toată lumea că această boală e foarte necruţătoare.

Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%, nu ştiu dacă cineva mai are scăpare de la aşa ceva. Eu m-am născut în sânul lui Dumnezeu şi îi mulţumesc încă o dată că prin puterea oamenilor care s-au rugat am ajuns astăzi acasă”, a declarat Nicolae Botgros.

Artistul a fost externat

Artistul Nicolae Botgros a ieșit de pe secția de Terapie Intensivă, după ce o lungă perioadă organismul său s-a luptat să trăiască. La început, fiul violonistului nu cunoștea mai multe detalii despre starea de sănătate a tatălui său, doar că suferea și de alte complicații, iar îmbolnăvirea cu noul coronavirus ar fi putut să îi înrăutățească situația.

După ce Nicolae Botgros a ieșit de pe secția ATI a spitalului în care era internat, violonistul a făcut o serie de declarații jurnalistei Rodica C.

„Am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună… mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi!…”, i-a mărturisit Nicolae Botgros jurnalistei.

sursă foto: captură video youtube

Publicat: 26 Nov. 2020, 16:00 Vedete
Pe aceeași temă