Ce premieră a bifat Maestrul Nicolae Botgros!

Publicat: 31 ian. 2022, 18:46 Autor: Dora Bazavan Vedete

Dirijorul orchestrei Lăutarii din Chișinău, Maestrul Nicolae Botgros a participat în acest weekend la un eveniment sportiv și s-a bucurat de o premieră în viața lui profesională.

La îndemnul bunei sale prietene și colege dar și Ambasador al orchestrei pe care o conduce, Iuliana Tudor, Nicolae Botgros și Lăutarii de la Chișinău au urcat pentru prima oară pe o planșă de scrimă, acolo unde au susținut și un adevărat spectacol pentru sportivii din toată lumea aflați in competiție! Maestrul a dat curs invitației Iulianei Tudor al cărui băiat este încris la clubul respectiv de scrimă.

În perioada 29 – 30 ianuarie 2022 a avut loc loc la București Cupa Riposta, la sabie feminin și masculin. Competiția face parte din Circuitul European de Cadeți și punctează pentru calificarea sportivilor la Campionatele Europene și Mondiale de Cadeți 2022. Astfel, la startul de la Sala Polivalentă ”Ioan Kunst Ghermănescu” din București s-au reunit aproximativ 400 de participanți din 21 de țări.

Pe lângă Orchestra Lăutarii din Chișinău, condusă de Maestrul Nicolae Botgros, la eveniment au fost invitate mai multe personalități ale vieții sportive și culturale precum ministrul Sportului Eduard Novak, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și Ana Maria Popescu, campioană olimpică, mondială și europeană la spadă.

“Atât eu cât și orchestra Lăutarii din Chișinău suntem onorați de invitația clubului sportiv Riposta și a Federației Române de Scrimă la această mare competiție internațională. Pentru noi este o premieră dar ne dorim să arătăm și sportivilor din întreaga lume cât de frumoasă este muzică românescă. Le doresc succes tuturor și să câștige cei mai buni!”, a ținut să declare dirijorul orchestrei Lăutarilor din Chișinău, Nicolae Botgros, care la sfârșitul evenimentului de la Sala Polivalentă a fost apaludat la scenă deschisă de către toți participanții de la competitivă sportivă.

 

Publicat: 31 ian. 2022, 18:46 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă