A murit folcloristul Tudor Colac. Ce mesaj a transmis violonistul Nicolae Botgros

Publicat: 22 Feb. 2021, 12:13 Vedete

Este doliu în lumea artistică din România, după ce folcloristul și etnologul Tudor Colac s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. El era prieten bun cu violonistul Nicolae Botgros.

Anunțul trist a fost făcut de către fiul folcloristului, Eugen Colac. Bărbatul în vârstă de 72 de ani s-a stins din viață la Spitalul Republican din Chișinău, în urma unui stop cardiac. Bărbatul avea coronavirus, arată Cancan.ro. Violonistul Nicolae Botgros a transmis un mesaj, după aflarea veștii triste că prietenul lui a murit.

”Mare este durerea, tristă este viața… Cultura a mai pierdut o mare valoare. A plecat la ceruri TUDOR COLAC, bunul meu prieten, cumătru, etnologul, scenaristul și rigizorul a multor concerte folclorice, cu orchestra “Lăutarii…” În anul 1977, am realizat primul meu interviu radiophonic: Tudor Colac, despre Nicolae Botgros și familia sa … Dumnezeu să-l odihnească în liniștea sa… Condoleanțe familiei”, a scris Nicolae Botgors.

Violonistul Nicolae Botgros a avut coronavirus

O lună de zile a fost internat violonistul Nicolae Botgros în spital, după ce se infectase cu noul coronavirus.

Violonistul Nicolae Botgros a fost externat acasă, după ce ultima lună a petrecut-o pe patul de spital. Artistul s-a luptat cu noul coronavirus. Artistul Nicolae Botgros a spus pentru Antena 3 cum se simte, în luna decembrie 2020, după ce a fost externat din spital, acolo unde a stat internat în stare gravă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta era dependent de masca de oxigen după ce plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 70%.

„Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat. Şi la mine erau nişte dubii în prima fază, să spun aşa, cu privire la coronavirus. Dar ce am văzut şi mai ales simţit acuma… vreau să spun toată durerea sufletului meu, ca să înţeleagă toată lumea că această boală e foarte necruţătoare.

Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%, nu ştiu dacă cineva mai are scăpare de la aşa ceva. Eu m-am născut în sânul lui Dumnezeu şi îi mulţumesc încă o dată că prin puterea oamenilor care s-au rugat am ajuns astăzi acasă”, a declarat Nicolae Botgros.

sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 22 Feb. 2021, 12:13 Vedete
Pe aceeași temă