Vine urgia! Cod galben de ninsori abundente în 14 județe. Harta zonelor afectate

Publicat: 09 dec. 2020, 11:48 Autor: Elena Arhiva
Vine urgia! Cod galben de ninsori abundente în 14 județe. Harta zonelor afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod galben de ninsori abundente, valabil în 14 județe din România. Noua avertizare va fi în vigoare de miercuri ora 17.00 până vineri ora 15:00.

Meteorologii au transmis și o informare de ploi și vânt pentru sudul, estul și centrul țării.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 14:00 – 11 decembrie, ora 15:00
Zone și fenomene vizate: s
udul, estul și centrul țăriiprecipitații în general moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului;

În intervalul menționat, în sudul, estul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) și până în dimineața zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h.La munte vor predomina nisorile, iar joi (10 decembrie) și vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60…70 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  –   COD GALBEN

Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 17:00 – 11 decembrie, ora 15:00
Zone și fenomene vizate: Carpații Meridionali și de Curbură: 
ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol în special la altitudini mari;
în sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-estul Moldovei: ploi însemnate cantitativ.

 În Carpații Meridionali și de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilități. În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 09 dec. 2020, 11:48 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă