Vine toamna în capitală! Începând de duminică vor fi averse, descărcări electrice și temperaturi extrem de scăzute

Publicat: 13 Jul. 2019, 12:40 Ciao.ro
Vine toamna în capitală! Începând de duminică vor fi averse, descărcări electrice și temperaturi extrem de scăzute

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o prognoză specială pentru Capitală.

Vine toamna în capitală! Meteorologii avertizează că, începând de duminică, vremea va deveni instabilă și se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vremea va fi predominat frumoasă în după-amiaza zilei de sâmbătă, când cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va fi de 28-29 de grade Celsius.

Vine toamna în capitală!

Vine toamna in capitala

În cursul zilei de duminică, vremea va deveni instabilă și se va răcori, iar până în seara zilei de luni, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Astfel, temperatura maximă în aceste zile se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15-16 grade Celsius, caracterizînd o vreme răcoroasă pentru mijlocul lunii iulie.

ANM avertizează: vijelii în aproape toată țara și ploi până luni seara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare meteorologică serioasă.

ANM avertizează: vijelii în aproape toată țara și cantități de apă însemnate, valabilă pentru aproape toată țara și care expiră luni seara, la ora 21.00.

Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.

Duminică, manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni, se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.

Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Publicat: 13 Jul. 2019, 12:40 Ciao.ro
Pe aceeași temă