VIDEO. Regretul Vetei Biriș. De ce a fost nevoită să renunțe în ziua nunții la rochia de mireasă

Publicat: 13 Oct. 2020, 11:01 Vedete

Veta Biriș – un nume care încântă inimile, sufletele și urechile românilor cu melodiile sale. Dar nu foarte mulți cunosc povestea cântăreței de muzică populară din tinerețe: de ce nu a avut voie să intre în biserică îmbrăcată în rochie de mireasă?

Veta Biriș provine dintr-o familie numeroasă: are șapte frați, iar ea a fost cea mai ambițioasă dintre toți, urmându-și visul de a deveni cântăreață. În anul 1967, ea a debutat în cadrul concursului ”Dialoguri la distanță”, unde a primit nota 10 ca reprezentant al Regiunii Autonome Maghiare Mureș, interpretând melodia ”Bandita de pe Târnava”, arată bestmusic.ro.

Veta Biriș nu a avut voie să poarte rochie de mireasă în ziua nunții sale

”Din codri pe plai la vale / Venea un voinic călare”

Totuși, drama pe care a trăit-o Veta Biriș în tinerețe și-a pus amprenta pe sufletul ei, devenind în timp un regret. Cântăreața de muzică populară nu a avut voie să poarte rochie de mireasă în ziua nunții sale, iar motivul am putea spune că este unul ”tradițional” pentru societatea românească.

La vârsta de 17 ani, Veta Biriș a luat decizia de a se mărita cu bărbatul pe care îl iubea. Doi ani mai târziu, ea a dus pe lume un băiat, actorul Silviu Biriș. Însă, motivul pentru care nu a putut intra în biserică îmbrăcată în rochia de mireasă a fost faptul că nu s-a păstrat virgină până în ziua nunții sale. Astfel, cântăreața nu a avut voie să poarte nici coroniță și voal.

”Noi am rămas foarte aproape de tradiții și chiar nu mi-e rușine să spun că am fost petită și că am fost cerută și că la nuntă am avut trăsură cu cai”, a declarat Veta Biriș la postul Acasă în urmă cu mult timp, arată BZI.

„Eu am venit și am locuit la bărbatul meu o jumătate de an și în biserică nu m-a mai lăsat să intru mireasă. Cred că și acum regret, așa erau obiceiurile atunci la noi. Nu am avut coroniță, nu am avut cum era la noi șlaierul de mireasă”, a mai povestit artista.

Sursă foto: Arhivă Cancan, capturi video Youtube, Facebook Veta Biriș

Publicat: 13 Oct. 2020, 11:01 Vedete
Pe aceeași temă