VIDEO. Drama cântăreței Ileana Constantinescu. A murit cu 6 zile înainte să-și serbeze ziua de naștere

Publicat: 09 Nov. 2020, 12:58 Vedete

Ileana Constantinescu a fost o cântăreață de muzică populară care a cunoscut succesul încă din anul 1951, când o echipă de la Institutul de Folclor din București a venit în satul artistei pentru a cunoaște noi talente.

Artista a fost imediat reperată de specialiști, având o voce foarte frumoasă. A fost remarcată de folcloristul Constantin Prichici. Interpreta câștigă premiul I pe regiune (Regiunea Teleorman) și premiul al II-lea pe țară.

Ileana Constantinescu s-a stins din viață în anul 2018. Cântăreața de muzică populară a fost găsită fără suflare în propria locuință, fiind moartă de aproximativ 20 de ore. Persoana care a alarmat rudele apropiate artistei a fost chiar Ionuț Dolănescu. Inițial a încercat să o sune de câteva ori pe artistă, dar văzând că nu răspunde, a alarmat familia. La casa cântăreței a mers o ambulanță, iar medicii au constatat decesul. În ultima perioadă, cântăreața a avut mai multe probleme de sănătate. La sfârșitul anului 2017, aceasta a fost dusă la spital de urgență. A avut probleme cardiace și suferea, pe lânga inimă, de demență. Ileana Constantinescu a fost o bună prietenă cu regretatul Ion Dolănescu.

A decedat cu 6 zile înainte de ziua de naștere

La vârsta de 88 de ani, cântăreața de muzică populară și-a găsit sfârșitul. Ileana Constantinescu a murit cu șase zile înainte să împlinească 89 de ani. În data de 30 mai, ar fi trebuit să fie voie bună în casa artistei, însă, din păcate, doar lacrimile apropiaților au mai ”rupt” tăcerea din încăpere.

Artista Ileana Constantinescu era aproape oarbă

De ceva timp, artista avea și probleme de vedere, pe lângă cele cardiace. Cântăreața de muzică populară suferea de miopie fortissimă (peste 20 dioptrie), astfel că nu mai vedea la distanţă. Chiar ea spunea, în urmă cu mulți ani, că și-ar mai fi dorit să poată să citească și să croșeteze.

“Aş vrea să pot să mai citesc, dar cum sunt aproape oarbă, nu mai am cum. În tinereţe croşetam cele mai frumoase plovere, dar acum nu mai pot face nici asta”, spunea ea, arată Cancan.

Sursă foto: capturi video Youtube 1, 2, 3, 4

Publicat: 09 Nov. 2020, 12:58 Vedete
Pe aceeași temă