Vestea mult aşteptată! Se redeschid restaurantele, ginematografele şi sălile de spectacole din Bucureşti

Publicat: 02 May. 2021, 12:46 Arhiva
Vestea mult aşteptată! Se redeschid restaurantele, ginematografele şi sălile de spectacole din Bucureşti

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a decis redeschiderea restaurantelor şi a sălilor de spectacole, fără a se depăşi capacitatea de 30%. Măsurile intră în vigoare luni, la miezul nopţii.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei este interzisă între orele 22.00 – 5.00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulate la cel mult 4 la mia de locuitori. Această măsură rămâne valabilă pentru că, spune prefectul Alin Stoica, încă suntem în scenariul galben şi există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce.

Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 – 21.00. Terasele, cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacole se deschid între orele 5.00 – 21.00, fără a depăşi 30% din capacitatea spaţiului.

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private. Accesul în mall-uri se face în aşa fel încât să se menţină distanţa de minim doi metri între persoane. Aceeaşi regulă este valabilă şi pentru pieţele agroalimentare şi în cele volante. De asemenea, pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Ramazanului se permite circulaţia persoanelor în perioada 8 – 9 mai între orele 22.00 şi 5.00.

Totodată, STB SA va monitoriza gradul de încărcare a mijloacelor de transport. Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani. Timp de trei zile, rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a situat sub 3 la mia de locuitori în Capitală. Potrivit reglementărilor legale, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00. Următorul prag de atins este de 1,5 la mia de locuitori, când relaxarea va fi mai accentuată. Atunci, spune prefectul, restaurantele, barurile şi cinematografele de pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 02 May. 2021, 12:46 Arhiva
Pe aceeași temă