Veste bună! Rata de vaccinare a depășit 50% în București

Publicat: 31 mai 2021, 14:02 Autor: Elena Arhiva
Veste bună! Rata de vaccinare a depășit 50% în București

Veste bună pentru locuitorii Capitalei! Rata de vaccinare cu cel puțin o doză a trecut de 50% în București. Anunțul a fost făcut de prefectul Alin Stoica, înainte de o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență din București.

„Va fi CMBSU pentru transpunerea HG privind măsurile aplicabile de la 1 iunie. Nu avem nimic suplimentar faţă de aceste măsuri”, a precizat Stoica, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că în Bucureşti s-a depăşit rata de 50% de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin o doză.

Print-o hotărâre adoptată pe 27 mai, Guvernul a aprobat o serie de măsuri de relaxare începând cu 1 iunie, printre care permiterea desfăşurării evenimentelor private (nunţi, botezuri, etc) cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. La stabilirea numărului participanţilor nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanţilor poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 31 mai 2021, 14:02 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×