Veste bună pentru români! Cresc salariile!

Publicat: 26 nov. 2019, 12:32 Autor: Elena News
Veste bună pentru români! Cresc salariile!

Salariul minim pe economie va fi majorat, dar nu va mai există diferenţiere în funcţie de studii. Premierul Ludovic Orban a explicat, astăzi, la începutul ședinței de guvern, de ce salariul minim nu va crește cu 100 de lei, așa cum promisese PSD.

Sigur că această temă a salariului minim pe economie este o temă pe care există o varietate mare de puncte de vedere exprimate, care nu întotdeauna converg. Am încercat să căutăm să găsit o formulă de creștere a salariului minim care să țină de date obiective din economie, pe indicatori economici, care să țină cont de realități, dar să atingă și obiectivul salariului minim. Analizând creșterile, putem constata că nu a existat o regulă precisă în ultimii cinci ani, că această regulă s-a făcut pe bază de voință din partea Guvernului și nu pe baza luării în calcul a unor elemente.
Creșterea salariului minim trebuie să aibă la bază niște elemente care țîn de profitabilitatea firmelor. Prin creșterea salariului minim am încercat să nu afectăm profitabilitatea companiilor”, a declarat Orban, potrivit romaniatv.net.

Surse din Guvern spun că Executivul va susţine, în cadrul discuţiilor de azi cu patronatele, sindicatele şi BNR, varianta că salariul să fie majorat cu 7,2%, adică o creştere netă de 83 de lei. În plus, de la 1 ianuarie, ar dispărea salariul minim diferenţiat pentru studii superioare şi medii.

 

Publicat: 26 nov. 2019, 12:32 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×