
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de (41x33cm): 5 oua, 100 g zahar, 50 g ulei, 50 g lapte, 90 g faina, 40 g cacao neagra, 5 g praf de copt, 1 praf de sare.
Pentru crema avem nevoie de: 130 ml lapte, 1 lingurita amidon, 5 g gelatina, 30 ml apa rece, 120 g mascarpone, 120 g lapte condensat, 200 ml smantana pentru frisca, extract de vanilie, 2 linguri miere.
Mod de preparare blat:
Separam ouale; mixam albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar pana se transforma intr-o spuma densa. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam laptele si uleiul si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua si o cernem peste galbenusuri.
Amestecam cu o spatula, apoi incorporam spuma de albus. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de garde, 7-10 minute, apoi oprim focul si lasam blatul sa se raceasca. Cand este racit il taiem pe lungime, in jumatate.

Laptele condensat trebuie sa fie la conserva, gros. Daca nu gasiti, puteti sa dublati cantitatea de lapte si amidon si adaugati la aceasta crema fiarta 100 g zahar.
Gelatina o punem in apa rece si o lasam sa se hidrateze. Amestecam amidonul cu laptele si punem cratita pe foc, amestecand incontinuu pana se ingroasa putin. Retragem de pe foc si punem gelatina hidratata, apoi lasam sa se raceasca (acoperim cu o folie alimentara).

Punem crema peste jumatate de blat, o nivelam bine, apoi acoperim cu cealalta jumatate si dam la rece 1-2 ore. Taiem in felii dupa ce s-a intarit crema si pastram in cutii inchise ermetic.