Clătite americane. Cum să faci rapid un desert fabulos

Publicat: 18 Feb. 2020, 16:22 Retete & Diete
Clătite americane. Cum să faci rapid un desert fabulos

Clătite americane. Acestea sunt un deliciu și sunt preferate de toată lumea. Mai mult decât atât, le poţi combină cu fructe, gemuri şi tot felul de arome. Sunt delicioase şi pot fi pregătite atât pentru micul dejun, ca desert sau pentru un brunch de weekend cu familia ori prietenii.

Iată ce trebuie să faci pentru o porție de clatite americane absolut delicioase!

Ingrediente clătite americane

– 2 ouă

– 250 ml lapte

– 200 grame făină

– 2 linguriţe praf de copt

– ½ linguriţă bicarbonat

– 1 plic zahăr vanilinat

– două linguri de zahăr

– 3 linguri de ulei

– un vârf de sare

– ulei

Mod de preparare clătite americane:

Măsuraţi ingredientele cu exactitate. Amestecaţi făină cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul şi zahărul vanilinat şi daţi totul prin sită. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Mixati albuşurile până când se fac spumă şi gălbenuşurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinaţi laptele cu uleiul.

Turnaţi laptele cu uleiul peste gălbenuşuri şi amestecaţi cu combinaţia de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Încorporaţi albuşurile cu ajutorul unui tel. Amestecaţi cât mai încet până când compoziţia devine omogenă.

Încălziţi tigaia şi turnaţi puţin ulei în ea. Ştergeţi suprafaţă tigăii cu ajutorul unui şerveţel de hârtie. Acest procedeu va va ajută să obţineţi acea culoare maronie pe care o capătă în general clătitele americane, scrie gustos.ro.

După ce tigaia s-a încins bine, turnaţi un polonic din compoziţia de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătită începe să facă un soi de băşicuţe, o puteţi întoarce şi pe partea cealaltă. Nu uitaţi! Clătită nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori.

Publicat: 18 Feb. 2020, 16:22 Retete & Diete
Pe aceeași temă