Văduvă de aproape 20 de ani, Sofia Vicoveanca n-a cutezat să cunoască alți bărbați: ”El a fost omul pe umărul căruia am plâns. Unde mai găsesc eu așa ceva?”

Publicat: 07 Sep. 2021, 20:54 Vedete

Văduvă de aproape 20 de ani, Sofia Vicoveanca n-a cutezat să cunoască alți bărbați. Marea doamnă a folclorului românesc și-a pus sufletul pe tavă, într-un interviu emoționant, povestind despre bărbatul care i-a schimbat viața. Dar care s-a stins prea devreme. Golul din sufletul ei nu a mai putut fi umplut de nimeni în ultimii 20 de ani, chiar dacă propuneri au tot existat… 

Sofia Vicoveanca, văduvă de aproape 20 de ani

În spatele zambetului ei se ascunde o dramă răvășitoare pe care nu mulți o cunosc. Sofia Vicoveanca a fost căsătorită cu jurnalistul Victor Micu. Dar acesta a murit în urmă cu 20 ani. De atunci e văduvă, dar nicio clipă nu l-a uitat pe cel care i-a fost alături.

Soțul meu a fost un ziarist bucureșteam, care venise într-o delegație la Suceava, și așa ne-am cunoscut. El mi-a dirijat lectura, el a fost omul pe umărul căruia am plâns. Unde mai găsesc eu așa ceva? Vreau să se înțeleagă: n-am cutezat, chiar dacă au fost solicitări”, a declarat Sofia Vicoveanca pentru CIAO.RO.

Pe 23 septembrie împlinește 79 de ani, dar pentru ”Privighetoarea Bucovinei” vârsta nu este decât o cifră ca oricare alta. Pentru că arată și se simte excepțional, după cum ne-a asigurat prin telefon, între două întâlniri. Are un program extrem de încărcat, iar asta nu poate decât s-o bucure.

Eu nu am impresar, eu îmi stabilesc cântările. În perioada asta sunt solicitată pentru evenimente private. M-am vaccinat, pentru că trăiesc printre oameni. Până la urmă, Domnul hotărăște când vii pe lume, și când pleci”, ne-a explicat îndrăgita artistă.

Sofia Vicoveanca: ”Zilnic postez, ca să arăt că sunt pe picioare”

Ne recunoaște, totodată, un fapt ciudat, când vine vorba de timpul ei liber. Susține că petrece foarte mult timp pe internet pentru a nu lăsa loc de speculații… cum că ar fi dispărut!

Facebook-ul îmi ocupă multă timp, pentru că mă apropie de oameni. De exemplu, în urmă cu ceva timp, o femeie care lucrează în străinătate mi-a scris: ”când nu sunteți pe Facebook mă gândesc că ați pățit ceva. Zilnic postez, ca să arăt că sunt pe picioare. Un cântec, o urare.. pe sufletul oamenilor care mă urmăresc. De multe ori amarul vieții lor îmi fură somnul, pentru că mulți lucrează în străinătate, și mă rog pentru starea lor. Slavă cerului, încă nu vorbesc singură, deși sunt văduvă de 20 de ani”, recunoaște Sofia Vicoveanca.

Nu degeaba am spus că arată extraordinar, pentru că la mijloc stau și niște secrete, pe care artista a vrut să le împartășească.

Cum ar fi, de exemplu, ingredientele unei soluții tonice pentru ten, bazată pe ingrediente naturale.

Se pune ulei de măsline într-o sticlă și se amestecă cu niște flori uscate de busuioc, după care se lasă la macerat. La finalul zilei, după o zi de muncă, se curăță fața și gâtul, în profunzime, cu acest amestec. O altă rețetă secretă, pe care o folosesc înaintea unui eveniment, ca să am un ten proaspăt: curăț bine fața, o spăl și îmi fac o mască din miere de albine, care după ce o curăț îmi lasă fața luminoasă”.

Secretul din traistă

Multă lume este curioasă ce ține artista în traista pe care o are mereu pe scenă. Nu a mai păstrat secretul și ne-a dezvăluit.

Medicamente, în caz că are cineva nevoie, agrafe, telefon. portofelul.. dar și o poveste. În urmă cu ceva vreme, când cântam pentru Rapsozii Botoșanilor, am onorat un eveniment organizat într–o comună din zonă. Nu era campanie electorală, dar primarul a făcut un fel de pomană. Am urcat pe scenă și a început și orchestrația. Și când am ajuns la microfon, toată lumea din jur a început să-mi cânte la mulți ani, pentru că a doua zi era ziua mea. A fost o surpriză! În timp ce mulțumeam, pe scenă s-a urcat un bătrânel care m-a tras de mânecă și mi-a spus: ”Dumneata ai cântat la nunta fiicei mele. I-a de-aici (n.r. 10 lei) ca să ai de o ciucalată (n.r. ciocolată). Le-am spus tuturor atunci, la microfon, că mai mare nevoie de bani are el, dar gestul lui m-a impresionat. Așa că și în ziua de azi port după mine, în traistă, acei bani, pentru că au o poveste”.

 

Publicat: 07 Sep. 2021, 20:54 Vedete
Pe aceeași temă