EXCLUSIV | Ce înseamnă luna iubirii pentru Fuego! „Eu sunt dragoste” + Ce spune despre „mama lui adoptivă”, Irina Loghin!

Publicat: 22 feb. 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete

Paul Surugiu, alias Fuego, nu are nevoie de o lună a iubirii pentru a-și arăta dragostea. Artistul ne-a mărturisit că el este dragostea deoarece cântă despre asta și îi iubește pe cei din preajma lui. Fuego ne-a povestit cât de atașat este de „mama lui adoptivă, Irina Loghin, ce îi urează cu ocazia aniversării acesteia dar și cât de entuziasmat e să se întâlnească cu fanii săi pe 10 martie, de la ora 19.00, la concertul său de la Sala Palatului, unde îl veți putea vedea alături de Orchestra Fraților Advahov.

Paul, ce îi urezi mamei tale de suflet, Irina Loghin, la ceas aniversar? Ce înseamnă ea pentru tine?

Îi urez sănătate multă și putere pentru a putea fi în continuare pe scenă, pentru că e într-o formă bună și pentru că mai are mult de încântat publicul român. Îi doresc să se poată bucura de nepoata sa cât mai mult, să aibă parte de liniște și proiecte noi. Ne-am cunoscut mai bine la celebrul clip cu bradul, dar să știți că nu o rog niciodată să-mi împodobească iarna pomul. În schimb, am devenit o familie. Și nu vreau să o descriu pe doamna Irina Loghin cea de pe scenă. O știți, o iubiți, o apreciați, fiind unul dintre simbolurile de necontestat ale românilor! Cu mult mai specială, pentru mine, este cea de dincolo de lumea reflectoarelor.

Ce înseamnă luna iubirii pentru Fuego! „Eu sunt dragoste”

Facem un exercițiu de imaginație – doamna Loghin, cu noi, cei dragi ei, în bucătărie, gătindu-ne bunătăți și povestind câte-n lună și-n stele din experiențele și viața ei! Așa, în momentele acelea, îi dai seama că e unul dintre exemplele oamenilor care-au luptat pentru ce sunt. Și-a depășit condiția și a mers tot mai sus. A știut să asculte, a învățat și mereu a încercat să-și atragă în jur persoane de calitate. Probabil că folclorul nostru n-ar fi fost la fel fără glasul său, care-a reușit să pătrundă în toate zonele, fiind iubită de toată țara. Minunata sa carieră strânge capodopere, strânge durerile unui neam, bucurii, strigătul părinților, jocul și clipe întregi în care glasul său a fost alinare. Românii i-au închinat, prin dragostea lor, un adevărat cult și sunt sigur că așa va fi și peste multe generații, pentru că a influențat prin vocea sa caldă, prin emoția transmisă, prin bijuteriile din zona sa, Prahova mândră și frumoasă. Eu nu pot decât să-i mulțumesc cu tot sufletul meu, fiindcă am construit împreună un duet de succes, care continuă să aibă admiratori, pentru că am reușit să fim mai mult decât colegi, povățuindu-mă mereu cu sfaturile sale despre cum să faci această profesie dură.

Ce îi datorezi Irinei Loghin și cum te-a format în această carieră artistică de când o cunoști?

Am început să iubesc și să descopăr sau mai bine zis, să redescopăr folclorul românesc autentic. Colaborarea noastră a început în anul 2004, acum 20 de ani. Umorul său e molipsitor. Atunci când se întâmplă să fiu mai trist sau mai abătut, doamna Irina mă scoate din această stare și-mi demonstrează că vitalitatea nu ține de vârstă, ci de spirit. Doamna Irina este altruistă, este darnică, sensibilă și mare iubitoare de simplitate. Niciodată nu a epatat. La fel de bine reușește să se integreze și în medii mai speciale, precum și în cele simple. De la ea am învățat că e important să asculți pe cei ce te iubesc, să le fii aproape și să încerci să lași acasă toate problemele, pe scenă fiind mereu o continuă sărbătoare, pe care trebuie și tu, oricât ar fi de greu, să o celebrezi cu demnitate, iubind cu ardoare ceea ce faci.

Ce înseamnă luna iubirii pentru Fuego! „Eu sunt dragoste”

Tot doamna Irina este exemplară în viața sa, prin ordinea cu care a știut să-și așeze toate cele. Mereu, chiar și când îi este greu, are zâmbetul pe buze și e un om optimist, deschis provocărilor, plin de viață și de dorința de a trăi la intensitate maximă! Pentru mine, proiectul nostru – “MAMA ȘI FIUL” – a însemnat o etapă, fiind cumva un alt gen pe care l-am abordat, reușind să devenim, împreună, un brand. Am văzut America împreună, toată Europa, România, Israelul și asta ne-a făcut să ne apropiem, fiind prieteni, fiind sprijin unul pentru celălalt. La drum, ea este energia grupului, bucuria noastră. De fapt, mă și uimește cum reușește să fie atât de tonică. Nu mai spun de forma în care este, făcând zilnic sport, având grijă cu sănătatea și cu felul în care arată.

Ce înseamnă pentru tine această lună a iubirii? Cât de îndrăgostit ești? Cum te-a prins luna februarie? Obișnuiești să sărbătorești Dragobetele?

Eu sărbătoresc iubirea în fiecare zi, nu cred că e nevoie de o sărbătoare anume pentru asta. Eu cred că motorul lumii este iubirea. Omul e creat din iubire și ajunge să crească, să se dezvolte, să plutească, să căznească și să se înalțe, să plângă sau să râdă, având ca ingredient principal tot acest sentiment plin de pasiune, care naște în noi tot felul de patimi. Ne iubim pe noi și pe cei de lângă, familie, prieteni, apropiați. Iubim lumea, iubim tabieturile, iubim să iubim. Și cred eu că face atât de bine la suflet, încât n-ar strica ca oamenii să învețe mai mult să se exteriorizeze și să-și exprime vocal, dar și prin fapte, această dragoste nespusă pentru tot. Nu cred că e nevoie de vreo zi anume, cu inimioare și daruri, ca să o celebrăm. Nu cred că e nevoie ca cineva să ne tragă de mânecă și să ne spună când și unde și mai ales cum să iubim. O face fiecare în felul său! Important este să se întâmple asta!

Ce înseamnă luna iubirii pentru Fuego! „Eu sunt dragoste”

Cât de romantic este Fuego?

Eu sunt romantic prin muzica mea. Cred că ea vorbește cel mai bine despre asta și de asta ammereu grijă ca versurile pe care le cânt să fie povești de dragoste diverse, în care publicul să se regăsească. Nu e nimic siropos, iar romantismul nu are moarte, cred eu, chiar și pentru cei mai de piatră și mai insensibili oameni. De ce cânt despre dragoste? Pentru că eu sunt dragoste. Adică sunt o persoană care îi iubește, la propriu, pe cei din preajma sa. Iubesc munca pe care o fac și cred că fără această simțire puternică nu aș face față și mi-ar fi foarte greu. Poate că și multe din lucrurile pe care le trăim în prezent se datorează tot lipsei iubirii. Nu știu exact, dar sunt sigur că iubirea e un combustibil care arde și care pune lucrurile în mișcare, dând lumină deplină și multă energie. Iubirea nu are nevoie de întrebări, răspunsuri și nici de analize alambicate. Ea doar se simte și-atât. Și credeți-mă, dacă o simți, poți răsturna munții. Așa este și în cazul meu!

Ce înseamnă luna iubirii pentru Fuego! „Eu sunt dragoste”

Cum întâmpini primăvara? Este la modă detoxul și fastingul în rândul vedetelor! Ai apelat la astfel de metode pentru slăbit? Ții vreo dietă anume acum? Dacă da, ce conține și ce meniu ți-ai propus?

Întâmpin primăvara prin concertul meu extraordinar de folclor, partea a doua, de la Sala Palatului, alături de Orchestra Fraților Advahov, pe 10 martie, de la ora 19.00. Apoi o mai întâmpin prin turneul național ”Primăvara din inima mea”, mergând în multe orașe de pe 13 martie pe 5 aprilie. Oricât mi-aș dori să am un program regulat de mese, o dietă anume, mi-e imposibil cu acest program haotic de concerte. Nu pot mânca la ore fixe și nu pot ține o dietă clară și strictă. Fasting am făcut în ultima perioadă și a dat roade. Câteva kilograme am pierdut în ultima vreme. De fapt, așa e viața mea în ultimii ani. Am perioade în care sunt mai haotic și iau kilograme în plus și altele mai liniștite, în care mă responsabilizez, și le dau foarte repede jos. Recordul a fost de aproape 20 de kilograme într-o lună. Iar atunci când fac asta, e foarte simplu în cazul meu. Nu spun că e de urmat sau că e o rețetă sigură. Elimin complet dulcele, făinoasele, mâncărurile grase și încerc să mănânc cantități mult mai mici. Așa am rezultatele dorite!

Ce înseamnă luna iubirii pentru Fuego! „Eu sunt dragoste”

Tu gătești de obicei! Ai mai avut timp pentru micile tale plăceri în ultima perioadă?

Sunt pasionat de ”bucătărit”. Așa spun eu activității mele. Nu prea am reușit în ultimele luni să fac asta. Am fost în turnee, am avut de pregătit concerte și din păcate nu prea am stat pe-acasă. Gătitul meu este acasă, în liniștea căminului meu. Acolo experimentez rețete, fac tot felul de inovații și încerc, pe cât se poate, să gătesc cât mai sănătos, cu produse bio, de calitate. Gătitul mă relaxează, mă deconectează de la probleme, mă lasă să mă joc și fiind gurmand, iubesc să dau gustul pe care-l iubesc eu mâncării. Știu să fac mai de toate, de la preparate mai grele, la unele mai ușoare, doar că din nefericire, nu am vreme pentru asta!

Cât de mult ți-ai propus să te schimbi tu, ca om și ca artist anul acesta, Fuego?

Eu sunt într-o permanentă schimbare și evoluție și-mi place asta tare mult. Fiecare an vine cu noi provocări. Eu unul vreau să fac multe concerte, am piese în plan, colaborări mai multe, sezoane ale emisiunii de la TVR 2 și desigur, o stare pe care să o insuflu și celor care mă iubesc și-mi apreciază activitatea. Eu sunt un perfecționist și sufăr, la propriu, pentru fiecare lucru care nu iese 100% așa cum îmi propun. Sigur că îmi reproșez multe, nu sunt atât de indulgent cu mine. Poate că uneori duc la extrem totul și exagerez, dar cred eu că asta este cheia evoluției.

Mulți ne laudă, dar puțini sunt cei care ne spun cu adevărat cum ne situăm. Mereu îmi reproșez minusurile, greșelile, vorbele pe care le-am spus în plus sau nu le-am spus, gândurile. Oricât ai pregăti un show, există elemente neprevăzute și există emoții și atunci apar și greșelile, mai ales dacă faci asta, așa cum spuneai și tu și așa cum fac eu, cu tot sufletul, cu toată implicarea! În fiecare reprezentație, mai ales în cele grandioase, îmi pun sufletul pe palme și-l las în mâna publicului! De fiecare dată o luăm de la capăt. Ni se pare că vrem să fim mai buni, mai frumoși, cu mai multe speranțe și parcă altfel, într-o lume care-i oricum altfel din toate punctele de vedere.

Ce înseamnă luna iubirii pentru Fuego! „Eu sunt dragoste”

Scrii, pictezi, prezinți, cânți! Te-ai gândit vreodată să faci un film despre viața ta?

Nu am avut această idee încă, dar nu o exclud, deși viața mea, chiar dacă-i plină și agitată, nu e chiar subiect de film. Sau cel puțin nu acum. Am eu multe alte lucruri de făcut, mai puțin filme despre viața mea. Dar, ca exclusivitate, anul acesta voi apărea într-o producție românească, pe marile ecrane. Să știți că și atunci când îți pare că nu prea mai poți, tot mai poți puțin să faci față tuturor provocărilor multiple la care te supune, fie că îți place sau nu, viața. Corăbiile par să se piardă de multe ori, dar nu e cazul de dat bir cu fugiiîi, nu! E cazul de luptat și de mers mai departe. Și uite-așa, pe scurt, arată viața mea! Plină de activitate, dar fără timp. Plină de satisfacții, dar de parcă nu mă bucur pe deplin sau cel puțin nu așa cum ar trebui și ar fi firesc să o fac ca să-mi fie bine.

Ce te face în momentul de față cel mai împlinit?

Nu doar acum, ci mereu. Sunt împlinit când duc la bun sfârșit idei și proiecte. Viața mea se desfășoară printre bucăți, printre fiecare drum pe care-l fac. Uneori sunt mai vesel, alteori mai dificil, fără chef, dar știu că e o responsabilitate. Nu mă obligă nimeni, veți spune răspicat! Așa e, nu fac nimic forțat de cineva, nu stă nimeni cu pistolul la capul meu, dar cred eu că atunci când știi că asta ți-e menirea, când vrei că nimic să nu rămână la voia întâmplării, când acesta ți-e visul, când știi că în spatele tău mai sunt și alți oameni, când promiți, atunci n-ai cum să dezamăgești. Eu nu mi-am încălcat niciodată promisiunile, oricât mi-a fost de greu. E un principiu de bază, de la care nu mă dezic și pe care-l duc cu mine cât voi trăi.

Ce înseamnă luna iubirii pentru Fuego! „Eu sunt dragoste”

Care este practic moștenirea lui Fuego, pe lângă actul artistic pe care îl lași în urma ta?

Moștenirea mea e una vastă, dacă stau și mă gândesc. Dar sincer să fiu, nu am făcut nimic în viața mea de până acum gândindu-mă la posteritate neapărat sau la ce adun în jurul meu. Las în urma mea multe reușite, oameni fericiți, amintiri, chipuri, vieți schimbate. Este cea mai mare realizare, mai mare ca oricare alta! Apoi, eu fac multe lucruri, pentru că îmi place și pentru că asta mă ține în priză. Este norocul meu și așa am și ajuns unde sunt, menținând un succes inițial. Nu e greu să ajungi la celebritate, mai greu este să știi ce să faci cu ea și cum să te menții. Pe mine nu m-a schimbat succesul și nici statutul. Sunt un om simplu, care dă totul pe scenă și care e banal în rest, cu probleme, fericiri, cu zile mai bune și mai proaste, cu teama pierderii celor dragi, dar și cu enormă bucurie de a avea, ca forță, dragostea oamenilor. Sunt ca și voi, nu am fițe, nu sunt egoist, mănânc de la market și trăiesc normal, fără extravaganțe de vreun fel anume. Viața mea de artist este una complexă, dar totuși simplă – muncă, dragoste și dorința de a nu dezamăgi pe nimeni!

Publicat: 22 feb. 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×