Un pacient internat mărturisește ce înseamnă să ai noul coronavirus: ”Cu pași mărunți ajungi pe marginea gropii, încet, încet. Nu vine dintr-o dată să te sperie”

Publicat: 08 sept. 2020, 09:34 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Pandemia de coronavirus a dat peste cap viețile oamenilor din toate punctele de vedere. Este o perioadă în care multe persoane au stat îngrijorate și, de asemenea, cele care au contactat virusul au trăit experiențe greu de imaginat.

Experiențele pacienților internați în spital din cauza noului coronavirus sunt multiple: de la asimptomatici, până la persoane care au experimentat halucinații, dureri și și-au dezvoltat noi frici. Un pacient internat la Spitalul din Bârlad a povestit ce înseamnă să fii purtător al virusului respectiv, iar medicii au descoperit că nivelul oxigenului din sânge crește dacă faci gimnastică.

Asistent medical: ”Cu ajutorul mișcării pacienții își îmbunătățesc capcitatea pulmonară”

Un asistent medical a spus pentru Digi24 faptul că mișcarea ajută pacienții, pentru stimularea mușchiului diafragmei: ”Să facem un pic de mișcare. Să extindem cutia toracică, să stimulăm mușchiul diafragmei, apoi încă o dată, să vedem ce arată oximetrul. La început domnul Harnacea a avut 88% saturația oxigenului din sânge, după puțină mișcare făcută în mediul din fața spitalului are 91% saturația din sânge. Deci gimnastica pentru creșterea volumului pulmonar ajută pacienții. Nu brusc, dar în timp, cu ajutorul mișcării pacienții își îmbunătățesc capcitatea pulmonară, iar saturația crește treptat”.

Un pacient internat cu noul coronavirus din spital mărturisește: ”Cu pași mărunți ajungi pe marginea gropii, încet, încet”

Un pacient internat în spital mărturisește faptul că noul coronavirus este o ”boală perversă, vicleană” și vine atunci când nu te aștepți. Vine încet, ca să nu ”te sperie”: ”Cu pași mărunți ajungi pe marginea gropii, încet, încet. Nu vine dintr-o dată să te sperie. E o boală perversă, e vicleană. Inițial nu pot sa zici că este o boala, gata ai căzut și ești bolnav. Începe câte un pic… puțin rău, puțină amețeală, câteva frisoane, după două zile am început să tușesc, după încă o zi, starea de somnolență, dacă nu veneam aici continua starea de somnolență până la capăt”.

Publicat: 08 sept. 2020, 09:34 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×