Un nou proiect legislativ schimba varsta pensionarii. Este valabil pentru cei care au lucrat in conditii deosebite de munca

Publicat: 16 oct. 2019, 11:31 Autor: Simona Ciao.ro
Un nou proiect legislativ schimba varsta pensionarii. Este valabil pentru cei care au lucrat in conditii deosebite de munca

Astfel ca persoanele care au lucrat in conditii grele de munca vor putea beneficia mai repede de pensie.

Un nou proiect legislativ schimba varsta pensionarii. Proiectul a primit astazi votul decisiv al deputatilor iar masurile ce-i vizeaza pe cei ce au lucrat in conditii deosebite se regasesc in Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Documentul a primit azi votul decisiv al deputatilor iar pentru a se putea aplica, proiectul de act normativ trebuei sa aiba semnatura sefului statului si de publicarea in Monitorul Oficial.

Un nou proiect legislativ schimba varsta pensionarii

Se reduce varsta de pensionare

In propunerea legislativa se stipuleaza faptul ca cei ce au lucrat in conditii grele vor primi o luna extra la vechimea in munca pentru fiecare an lucrat in aceste conditii.

Cei care se incadreaza in aceasta categorie ar putea beneficia de o vechime in munca suplimentara de patru luni pentru fiecare an de lucru, fata de trei luni.

In plus, in initiativa legislativa este prevazuta si schimbarea modului on care se calculează reducerea varstei standard de pensionare. Daca acum reducerea varstei standard de pensionare se face incepand cu un stagiu de cotizare realizat in conditii deosebite de peste sase ani, peste ceva timp, reducerea varstei de pensionare se va putea face din primul an de cotizare in conditiile de munca mentionate, potrivit avocatnet.ro.

Publicat: 16 oct. 2019, 11:31 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă