Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade s-a produs în județul Vrancea

Publicat: 16 oct. 2019, 09:14 Autor: Simona Ciao.ro
Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade s-a produs în județul Vrancea

România s-a cutremurat, din nou, însă pentru județul Vrancea acest lucru a devenit o normalitate.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de marți spre miercuri în zona seismică Vrancea, în județul Vrancea, la adâncimea de 67 de kilometri.

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Odobești (31 km), Panciu (35 km), Focșani (45 km), Onești(45 km) și Mărășești (48 km).

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade

Seismul s-a produs la ora 1.15, la adâncimea de 67 de kilometri și a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic seism din acest an a avut 4,5 pe Richter şi s-a produs în data de 3 septembrie. A fost cel mai important cutremur după cel înregistrat pe 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău.

Specialistii au facut o simulare in cazul in care vom avea parte de un seism puternic si au spus ce zone ar putea fi cele mai afectate.

„În cazul unui cutremur, noi avem rol de informare privind parametrii cutremurului în timp real. Practic, putem anunţa autorităţile cu 25 de secunde înainte de a veni unda puternică în Bucureşti, după aceea se primesc parametrii cutremurului, cum a fost şi cel din scenariu, de 7,5 grade la adâncimea de 140 de kilometri.

Noi putem estima care a fost distribuţia intensităţior în teritoriu, faţă de zona epicentrală, astfel încât, în funcţie de intensitate, putem estima pagubele la clădirile civile.

Zona Vrancea este cea mai afectată privind felul de percepţie al cutremururelor şi intensitatea la nivel de localităţi. După aceea se distribuie către Buzău, către nord” au spus specialistii de la Institutul pentru Fizica Pamantului, potrivit evz.ro.

Publicat: 16 oct. 2019, 09:14 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă
×